Elindult a Google Drive!

2012.04.24. 19:49 // Írta: tschyllagh

drive_1335288507.png_705x345

Bizony, hosszú várakozás után végre a kezünk közt tudhatjuk a Google bármilyen adat tárolására alkalmas felhőszolgáltatását, a Drive-ot. 

Minden felhasználó alapból egy 5 GB-os tárhely felett rendelkezhet (plusz 10 GB Gmail, 1 GB Picasa ugyebár), amely pl. a Dropbox-szal ellentétben nem növelhető meghívókkal és nyereményjátékokkal, csakis kőkemény amerikai valutával. Havi két és fél dollárért, azaz cirka 5-600 forintért 25 GB-ra bővíthetünk, de 100 GB-ért is csak 5 dollárt kell leszurkolni. A kínálat egészen 16 terabájtig tart, ezért azonban már 800 dollárt kell a virtuális kasszánál hagyni minden hónapban. A szerkesztőség szerény, de egyöntetű véleménye szerint nem ez lesz az idei év best buy ajánlata.

A dizájnt sikerült az ICS-irányelveknek megfelelően megrajzolni, szép lett tehát az app, ennyi mindenképp elmondható. Hogy mennyire lesz az életünk része, azt még nem tudjuk, mindenesetre a Play-en már lehet ilyen és ehhez hasonló kommentekkel találkozni: "Just deleted my Dropbox account. Hello Google Drive!"

A Google Drive elérhető PC-re, Mac-re és természetesen Androidra a Play-en.

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Piros Pap Rick 2012.04.24. 21:01:52

Problémák:
+ nincs link megosztás
+ desktop syncben nincs jobb klikk opció
+ mobilról nem tudok egyből könyvtárba tölteni
+ egyik Google Apps accountomnál még nem éles, ugyanakkor mobilról engedi a feltöltést, viszont hozzáférni a Google Docs-ból lehet (nem nagy baj).

Pozitívum:
+ sokkal gyorsabb, mint a Dropbox Free, a SugarSync Free, Box Free, viszont lassabb, mint a Box Enterprise.
+ kép, videó, dokumentum előnézet a webes drive-on, végre nem csak fájlneveket látok hanem a képeket is.

Remélem hamarosan bővítik a feature-öket (főleg link megosztás) és jönnek ki az automatikus mobil sync appok is - bár azok működtek eddig is a Google Docs-szal.

.tnm (törölt) 2012.04.24. 21:51:54

engem pedig mindkét acc-ommal várólistára rakott... :'(

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2012.04.25. 13:18:15

Hajlamos vagyok azt gondolni hogy a google talált valami forradalmi adattárolási módszert, de nem gyártja és árulja hanem a szolgáltatásai használják csak :)
Még is hogy lehet ennyi adatot tárolni? Pláne reduktívan.

uzrksghfskbuzs (törölt) 2012.04.25. 18:04:37

@Kínai cuccok tesztje: Nyilván ugyanúgy, ahogy a Dropbox, a Microsoft, a Box.com, stb...

.tnm (törölt) 2012.04.25. 20:34:39

amilyen tételben a google és a többiek veszik a tárhelyet (pontosabban a rackserver-eket) nincs nagy költsége egy-egy felhasználóra szánt 10-20 GB-nak. evvel együtt természetesen, ha holnap az összes google account-tal rendelkező ember ki akarná használni a maximum tárhelyet, amit a google kínál (akkor a terheléstől összeomlana a rendszer...), akkor kiderülne, hogy bizony nincs meg az a tárhely. nagyon brutális adatmennyiségből készítik a roppant pontos statisztikáikat, ami alapján ajánlanak egy account-nak annyit, amennyit. kihasználva, hogy rengetegen nem is fognak élni a lehetőséggel.
a redundanciáról meg annyit, hogy kb indiferens, hogy egy 500GB-os HDD-n 2%-ot szabnak rád, hogy 6%-ot, és máris mindenről van két biztonsági mentés. (de természetesen a valóságban több merevlemezre vannak szétszórva az adataid nem egyre)

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása