Paper Zombie

2011.12.14. 15:30 // Írta: Deino

papirzombiz.jpg

Ha már rángatózni kezd az arcotok a tízcentes appok áradata láttán, akkor most nyugodtan lélegezzetek fel: íme egy teljesen ingyenes, ijesztően minőségi, pár perces szórakozásra teljesen ideális, ötcsillagos móka: a Paper Zombie.

Puszilom a fejlesztőket. Mert ez a játék annyira telitalálat, hogy az már szinte fáj. Egyrészről, a grafika és a világ csillagos ötös: kockafejű, papírdoboz zombikat kell gyilkolászni, miközben vigyáznunk kell arra, hogy lehetőleg se minket ne verjenek pofán a zombik, se a még meglévő embereket ne bántásák a nyomtatott élőholtak - és közben mi se lyukasszuk ki az ártatlan embereket, mint csodálkozó német turista a havibérletet a metróaluljáróban.

Szóval, mi is kell itt csinálni? Gyilkolni a zombikat, ilyen Moorhuhnhoz / Duck Hunthoz hasonló oldalnézetből. Ehhez minden pályára három féle fegyvert vihetünk magunkkal: egy vágóeszközt, amivel frútnindzsásan hasítani kell a gonoszokat, de értelemszerűen csak közelre hat. Egy lőfegyvert, (shotgun, revolver, ágyú(!), yo-yo(!!!), lábszárcsont(!!!!!!), stb. )- ezek nyilván távolra is jók. És végül vihetünk magunkkal mindenféle robbantásra alkalmas dolgot, amit dobni kell: gránátot, gumikacsát, helovíntököt - ezek jellemzően területre sebeznek.

zombi2.jpg

A pályákat nagyon engribördszösen három csillagra lehet teljesíteni: ha megütnek minket, ha a zombik megesznek egy ártatlant, vagy mi vágjuk ketté a nagy kapkodásban, akkor értelemszerűen ugrik a háromcsillag, és megy lefelé a mérce. Az ártatlanok egyébként elég jópofák, a temetőben ráncosfejű, botos öreg nyugger nénik mászkálnak, a parkolóban nagyfejű kosaras négerek rohangálnak pánikolva... Minél több a csillag a pálya végén, annál több zCash üti a markunkat, amiből újabb fegyvereket lehet venni. A nehézség elég jól van belőve, nem túl egyszerű, de nem is lehetetlen - még úgy is szórakoztató, hogy tudod, merről fognak jönni a zombik.

A zene valami csodálatos: a menüben felcsendülő szám annyira tetszik, hogy direktben megkerestem, mert már kényelmetlen volt úgy hallgatni, hogy elindítom a játékot, fülhallgató be, és zsebrevágom a telefont. A régi idők horrorfilmjeit idéző hangulata van az elején, orgona, női sikolyok, aztán átmegy ilyen popos, rapper tuc-tucc valamibe, de nagyon odavág. Kifejezetten élvezetes lyuggatni rá a rosszarcúakat, extra nagy piros pont a fejlesztők neve mellé.

A játék tartósságáról: ha három csillagra csináltok meg mindent, akkor jódarabig ki fog tartani a játék. Én még csak a második etap közepén járok, és alig 2-3 fegyvert unlockoltam, pedig rajta vagyok rendesen, mint Fekete Pákó a magyar popszakma top hármas all-time szégyenlistáján. Ezt teljesen ki fogom pörgetni, az tutifix. Buszra, vonatra, khmmm, ülve folytatott tevékenységek mellé ideális - remélem jól befutnak vele a fejlesztők, mert nagyon adja a játék, tessék megnézni a videót, és látni fogjátok ti is, miről beszélek. Szét is aprítok néhány kockafejet, a nagy cikkírásban megjött hozzá a kedvem.

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jtrencsenyi 2011.12.15. 12:09:40

Én még csak iPaden próbáltam, Androidon még nem, de ott is remek a játék. Tényleg érdemes kipróbálni. Mindjárt megy fel az Androidos telefonomra is. :)

Deino · http://play.blog.hu 2011.12.15. 20:26:33

@jtrencsenyi: Most a Frontline Command miatt kicsit pihentetem. De két pályát azért így is lenyomtam ma, biztos ami biztos :) Nagyon bejövős cucc.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása