Flickr

2011.10.26. 12:08 // Írta: Deino

flickr.jpg(Disclaimer: khmm. Úgy egy hónapja jelent meg a Flickr app a Marketen, a cikket pedig azóta halogatom tökéletesítgetem. Na jó, férfiasan bevallom, mindig volt valami, ami elsőbbséget élvezett. Vagy csak elfelejtettem. Esetleg sajt. De majd most, mert  rászántam magam, és innen nincs megállás.)
 

A Flickr a legnépszerűbb online fotó... hümm. Fotómegosztó? Fotóhosting? Van aki portfóliónak is ezt használja. Tény, hogy alkalmas is rá, mivel a Flickr minőségileg messze a legjobb ilyen szolgáltatás. Elég sokáig váratott magára az android kliens, de csak ideért. Nagyon jól használható kis alkalmazás lett, még annak ellenére is, hogy néhány helyen úgy csöpög belőle az iOS design, mint frissen sült piaci kolbászból a finom, fűszeres zsír.

Ezt egyébként a legjobban a kamera részen lehet észrevenni, ott ugyanazt az idióta képernyőre-záródó-szürke-kütymüty animációt kapjuk egy-egy fénykép elkészítése után, mint az iPhone-t nyúzó felebarátaink. Ez előtt teljes döbbenettel álltam, hogy ezt most miért kellett? Semmi értelme.

Viszont maga a képmegosztás már a szokásos Flickr minőséget hozza: van pár filterünk, amik nem túl hivalkodóak, de nagyon jópofák, és nagyon jól állították be őket a hozzáértő kezek. Minimális erőfeszítésekkel tudunk képet megosztani a facebook, twitter, tumblr szentháromságba. Ha vannak flickr ismerőseink, akkor az ő képeiket is tudjuk nézegetni, csodálni, kommentelni, favolni, minden módon szeretgetni.

Külön tetszett a mozgó feltöltés ikon a notification barban. Az olyan kis profi volt, hogy amíg folyamatban van a feltöltés, ott pörög, utána meg már nem, természetesen. Az egész Flickr appból árad a minőség, és még a beszivárgott iOS részecskék ellenére sem mertem öt csillagnál kevesebbet adni rá. Ha van Flickr accountod, akkor szerintem nélkülözhetetlen app. Ha nincs, akkor meg érdemes egy próbát adni neki, hátha beleszeretsz.

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deino · http://play.blog.hu 2011.11.10. 14:19:00

@terasz9: a fenti képre klikkel visz a marketre, csak valamiért kimaradt :) köszi a figyelmeztetést

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása