Kiszivárgott: Nexus Prime kijelző

2011.10.05. 08:00 // Írta: Deino

Untitled-1.jpg

A fenti képet a GSMarénás srácok szellőztették meg, ami ha minden igaz, a Samsung és Google együttműködésének következő csúcsmodelljét ábrázolja, a Nexus Prime-ot. Ami kiderül a képről: ez a kijelző kemény lesz, mint a kád széle. Egész konkrétan egy 720x1280 pixeles felbontású, 4,6 hüvelykes Super AMOLED HD kijelzőt foghatunk majd a kezünkbe. A pixel density névre hallgató varázsszó mellett a 320-as szám áll, vagyis epöl nyelvre fordítva ez azt jelenti, hogy a Samsung is összehozott egy retina display-t. Csak éppen nem 3,5-ös méretben, hanem 4,6-osban.

Miután leküzdöttük az első, természetes reakciónkat, azért kicsit aggódjunk is. Mégis mekkora akksit kéne rakni egy ekkora dögbe, hogy ne merüljön le három óránként? 2000-2200 mAh? Mert bár a Galaxy S II-höz van hasonló erejű akksi, de azért egy ekkora kijelző zabálni fogja az áramot. És pont. A másik sarkalatos pont pedig, hogy egész pontosan mennyire is lesz használható egy ekkora telefon. A megszokott fizikai gombok (home, menü, stb.) egyáltalán nem lesznek rajta, mivel az ICS-ben ez virtuális gombokkal történik majd, tehát elvileg nem sokkal, de nagyobb lesz, mint az amúgyis bitang nagy Galaxy S II / HTC Desire HD / HTC Sensation. Szóval?

Tudja fene, én bízok a Samsungban. Szerintem összehozzák.

updét: közben a drága Samsung elkezdte borzolni az idegeket ezzel a teaser videóval.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2011.10.05. 09:09:35

1280/720=16/9
Mindez 4.6"-os képátlóval...
Némi matek után (Pytagoras, ilyenek) a Prime kijelzője 10,1 * 5,7 cm lesz.

Összehasonlításképp az SII: 4,3", 800/480=5/3 - 9,36 * 5,6 cm
Az SII-nél viszont hozzájönnek még a gombok is, minimum egy centi. Szóval egy miliméterrel szélesebb lesz a Prime, de magasabb nem biztos.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása