Google Music: Támad a cloud sync?

2011.03.08. 07:30 // Írta: Deino

Néhány ügyes kezű root user első kézből megtapasztalhatta a Google következő nagy dobásának egy pici darabkáját, a Cloud Syncet. A szolgáltatás lényege, hogy a Google Cloud Storage-ben (van erre bevett és/vagy normális magyar kifejezés? A felhő olyan idétlenül hangzik) található tartalmakat bárhonnan el lehet majd érni: laptop, PC, mobil, táblagép - utóbbi kettőnél persze egyelőre még csak az androidon.

A rövid ismertető után jöjjön a lényeg: ki, mit, merre, hogy? Az XDA fórum android huszárai, a Honeycombos Music appot, rootolt telefonra. Ebben a mondatban igazából minden benne volt, de azért megpróbálom bővebben

Egyesek kinyerészkedték a Honeycomb stock Music Player appját (gondolom a Xoomból vagy az SDK-ból), és elkezdtek vele kísérletezgetni telefonon. Valaki szépen arra lett figyelmes, hogy ha egy rootolt telefonról legyalulja a géppel érkezett stock zenelejátszó appot, és felnyomja rá a Honeycombos verziót, akkor az Accounts & Sync részben megjelenik egy új opció, a Music.

Az első felhasználó, aki ezt kiszúrta, nagy meglepetéssel észlelte az install után, hogy a telefon elkezdte felszinkronizálni a zenéit... valahova. A beszámoló szerint ment neki egész este, reggelre felszinkrózta mind a kemény 785 fájlját. Ezután megjelent egy extra opció a Music appban, a stream music. Próbaképp kipattintotta az SD kártyát, és betett egy teljesen üreset a gépbe: a telefon automatikusan elkezdte letölteni a felszinkronizált adatokat.

Jó kérdés még, hogy hová is került az a zene? Natúr az eddigi Gmail tárhelyből szippantott el helyet, vagy külön, nevesített Google Music tárhely jár majd mellé? Ez még a jövő zenéje, de A technológia a jelek szerint már csak az élesítésre vár, én személy szerint nagyon várom, mivel gyakran sikerül véletlenül legyakni a zenéim.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.tnm (törölt) 2011.03.08. 15:41:21

addig az öt percig jó lesz, amíg a jogvédők rendőrökkel karöltve igényt nem formálnak arra, hogy ezeket az account-okat is scannel-hessék, ezek alapján büntethessenek.

a "cloud storage" egyébként magyarul ugye felhő tároló, azaz röviden 'ég' :)

nem szeretem a cloud-ot általában és itt külön nem tetszik, hogy arra akar rászoktatni, hogy tárolj adatot a felhőben, amire sokkal adekvátabb a pl. memóriakártyán való tárolás... rengeteg pazarlás van ebben az elgondolásban (mert ha sikeres lesz, nem backup-nak fogják használni az emberek). aztán majd jön a népfelháborodás, amikor 0,001%-nak a fiókja összekeveredik egy frissítés után és a 2pac albumok helyett J. Bieber albumok szinkronizálódnak félig, rosszul feltagelve.

Arról nem is beszélve, hogy idehaza erre is egy héten belül megjelenne a virtuális artisjus matrica.

ace02 2011.03.08. 18:51:37

"Az XDA fórum android huszárai, a Honeycombos Music appot, rootolt telefonra."

Ebben a mondatban igazából minden benne volt, kivéve az állítmányt... ;)

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása