Fruit Ninja

2011.02.03. 14:30 // Írta: Deino

(Disclaimer: Először is, a Fruit Ninja fizetős játék. Kemény 1,16 USD áron kapható az android Market fizetős részén, kommentben ne warezoljunk, ha egy mód van rá. Köszi.)

Nyugodt lélekkel mondhatom, hogy a Fruit Ninja az egyik legzseniálisabb, legszórakoztatóbb játék a piacon, nem véletlenül nagyon népszerű mind az iOS, mind az android gamerek körében. A koncepció egyszerű: mindenféle gyümölcsök hullanak jobbról-balról, nekünk pedig az ujjunkat használva szét kell vágni őket. Egyszerűnek hangzik, de egyébként nem annyira az. Pláne mivel a játék számos apró finomítással, trükkel és csavarintással meglepően sok kihívás elé állítja a játékost. Három játékmód közül választhatunk, mind a hármat ismertetni fogom, maximum nem egyforma részletességgel.

Az első a Classic mode: itt szépen lassan jönnek fel a gyümölcsök, amiket nekünk szét kell vágni. Fent a jobb felső sarokban van három "X", ami a három életünket jelzi. Ha leesik egy gyümölcs, oda egy élet, ha elfogy a három élet, game over. Ha három, vagy annál több gyümölcsöt sikerül egy suhintással átvágni, akkor kapunk plusz pontot a kombózásért. Értelemszerűen minél nagyobb a kombó, annál nagyobb a jutalom. Nagyban megnehezítik az életünket a néha felbukkanó bombák: ha véletlenül átvágunk egy bombát, akkor ennyi volt, kampec, egyből game over. A játék lényege, hogy minél több pontot szerezzünk az adott menetben, ez egyébként minden játékmódra igaz.

A második játékmód a zen mód, szerintem ez a legunalmasabb. Se bomba, se élet, csak az idő az ellenfelünk. Ebben én nem éreztem a kihívást, itt csak kaszabolni kell, semmi extra. Nem is vesztegetem rá tovább a szót, rátérek a személyes kedvencemre.

Harmadik és egyben utolsó versenyzőnk az Arcade Mode. Ez a játék megjelenésekor még nem volt elérhető, egy későbbi frissítésben tárta a nép elé a fejlesztő cég, és mocskosul szórakoztatóra sikerült. Itt is időre dolgozunk (60 másodperc), itt sem történik semmi, ha leesik egy gyümölcs, viszont itt már vannak bombák, csak éppen a működésük nem ugyanaz. Ha átvágunk egy bombát, akkor csak veszítünk tíz pontot, és persze minden eltűnik a képernyőről. Ez a játékmód sokkal pörgősebb, mint a Classic vagy a Zen, nem kis mértékben a három felszedhető powerupnak: van három fajta speckó banán, amit a furcsa színes csomagolásukról könnyű felismerni. Mindhárom mást csinál: az egyik ideiglenesen lelassítja az időt és megállítja a számlálót, ilyenkor sokkal könnyebb kombókat bevinni. A második átvágása után duplán számolja szerzett pontokat egy darabig, a harmadik pedig egy durva gyümölcshullámot zúdít a nyakunkba, ömlik a vitamin minden irányból, csak győzzünk kaszabolni. A kombókat ráadásul egymás után lehet fűzni, még több extra pontért, három kombó gyors egymásutánban elkövetése még +5 pont, de van Super, hyper, meg unbelivable Van egy kis videóm erről a gyönyörűségről, meg is mutatnám. Anno ezzel húzták a népet, még az Arcade mode megjelenése előtt.

Szóval látszik az adrenalin. A végén a menet közben teljesített achievementekrért kaphatunk extra jutalompontokat, de csak háromszor valamennyit: pl. ha sikerül belebénáznunk több bombába is, akkor a végén a Bomb Lover felirat, és +50 pont a jutalmunk. Ha egy gyümölcsöt se hagyunk leesni, azért is jár jutalom. A legnagyobb kombót is pontozza a játék, de azt is, hogy hányszor kombóztunk, és így tovább. A grafika pofás, ráadásul a Dojo menüpontban válogathatunk új kardok (ez csak a penge "csíkjának" színét változtatja meg) és hátterek között. Ezeket persze ki kell érdemelni, méghozzá mindenféle achievement unlockolása után jutalmaz vele minket a program.

És persze hiába lenne ilyen élvezhető az Arcade Mode, meg az egész játék, ha nem lehetne összemérni a vérnarancsban úszó pengét a haverokkal. Az Openfeint rendszerét használja a játék, ezen keresztül látjuk az ismerőseink rekordját az adott játékmódban, meg persze láthatjuk az eheti legjobb eredményüket is. Az Openfeint rengeteg játékot támogat, regisztrálni kell benne szépen, bele lehet integrálni a Facebookunkat, amin keresztül kiválogatja nekünk a többi Openfeintes ismerőst. Pöpec. Ha netán valaki szeretne hozzáadni engem, akkor "deinoerd" néven megtalál. (Ha Feinttel nyomjátok, legyen bekapcsolva a wifi, vagy a mobilnet!). Ha van hozzáférésed a fizetős android Markethez, szerintem érdemes beruházni rá, ennyit BŐVEN megér a játék. Ha csak egy android játékot veszel meg, én erre szavaznék.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása