Bréking: Gingerbread videó

2010.12.02. 19:31 // Írta: Appdroid Hungary

ápdét: mivel a videót közben eltávolították, a tovább mögé becsempésztem pár képet.

Az eddigi leghosszabb, legtisztább és legélesebb felvétel az android következő verziójáról, a Gingerbreadről. Ami - többek között - némi interfész ráncfelvarrással is kecsegteti a népet, ezért is felettéb érdekes a videó. És hogy hogyan is jutott napvilágra a felvétel? Talán a Gizmodo által felbérelt ninják készítették egy titkos Google főhadiszálláson, az életük kockáztatásával? Az XDA srácok pénzeltek le valakit a gyárban? Egy hanyag fejlesztő hagyta el a mobilját egy görbe este után a kocsmában?

Egyik sem. A Google - enyén szólva pofátlan - kínai "részlege" készítette a videót, amiben a Google Voice hangfelismerő funkcióját demózzák részletesen, kantoni nyelvjárásban. És egy hét kellett, mire bárkinek is leesett, hogy mit látunk igazából.

A videón látszik, hogy a stock android az eddigi fehér/szürke* felső notification bar feketére lett lecserélve, a térerő, wifi, stb. ikonok szebbek lettek, plusz mindegyik egységes zöld színt kapott. Sőt, ha jól láttam, akkor a böngésző ikonja is zöldebb lett.

A popup menü tömörebb lett, és a gombokkal együtt sokkal szögletesebb széleket kapott, ami szeritem elég jól áll nekik, plusz új a pipa és a kis kerek háromszög gomb is. A Marketen nem láttam sok változást, eltekintve persze attól, hogy amikor megnyitották a Google Voice Search-öt, akkor a mostani kettő fül helyett hármat lehetett látni.

Nem hinném, hogy egy LauncherPróval felszerelt mobilon demóznák az új Google Voice-ot, szóval valószínűnek tartom, hogy az appok megnyitásánál jelentkező kis áttűnés effektre is számíthatunk a Gingerbreadben. Vicces, hogy mennyire tök ugyanúgy néz ki, mint a LauncherPro ilyen effektje. Ha valaki észrevesz még valamit, nyugodtan jelezze a kommenteknél.

* Ez persze gyártó függő, pl. a HTC Sense-es telefon estében nem fogtok ilyennel találkozni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vasiii 2010.12.02. 20:18:15

hat ez nemtartott sokaig, mar elis lett tavolitva

Appdroid Hungary 2010.12.02. 20:19:46

Na, keresek akkor képeket, mert az is volt valahol :)

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása