Instagram

2012.04.03. 19:20 // Írta: Deino

instageeee.jpg

Ezt is megértük, elért hozzánk is a hipster-effekt-cunami! Nem tudom, mit lehetne igazából elmondani a műfajteremtőről, amit még nem tud eleve mindenki. Éveket kellett rá várni, szó szerint - aztán majd döntse el mindenki, hogy megérte-e.

Ami tuti: a grafikus felület szép, valamennyire illeszkedik az ICS vonalra, de inkább felépítésben, mint stílusban: nem merték kihagyni a csicsát a fejlesztők, ennek annyira nem örülök azért. Szintén ügyes a social media integrációja, az első app, ami normálisan csinált mindent. A barátok kiszűrése a twitter és facebook ismerősök közül pofátlanul táp húzás - és más appokkal ellentétben itt gyors.

Az effektek rendben vannak, picit finomabbak, jobb minőségűek, mint a jelenlegi kedvenc Pixlr-o-Maticnál, de ott meg nagyságrendileg több, kombinálhatóbb meg testreszabhatóbb van, szóval itt erős patthelyzetet látok magam előtt a jövőre nézve. Nem lepődtem meg nagyon, hogy továbbra is csak kocka, illetve négyzet alakú képet tölthetünk fel - ez van, ezt kell szeretni.

Ami totálisan rendben van, az a feed, a lájkok, az egész social oldal. Regisztráció után öt perccel már ömlöttek be a twitteres ismerőseim, lájkoltak és kommenteltek - teljesen egyértelmű volt, hogy a közösség viszi el a hátán az Instagramot, de az nagyon. A beállítások menü is jó, eléggé testre lehet szabni mindent, amit kell.

Ami pedig nagyon nincs rendben: taperoltam már én iOS-en is instát, és konkrétan hiányzik egy funkció, méghozzá nem is kicsi, a blur. Ezzel jól el lehetne homályosítani a kép egyes részeit, meg nagyon jó shotokat lehet vele csinálni. A mindenféle színráhúzás mellett ugyanis az effektelési lehetőségeink kimerülnek ebben: kérjük-e az előre beállított keretet (igen/nem), valami auto-kontraszt bigyó, továbbá forgatás. A blur pedig az egyik olyan funkció volt, ami nagyon teszett - és konkrétan talán az egyetlen, amire azt mondom, hogy vártam. Kár érte, most kicsit keserű a szám íze. Két év alatt talán meg lehetett volna oldani.

Verdikt: az ötcsillag jár, mert minőségre teljesítette a dolgot az Insta, de azt kell mondjam, hogy nagyon iOS élményt nyújt az app - annak minden pozitívumával és negatívumával együtt. Egy próbát tegyetek, aki kíváncsi rám, az deinoerd néven keressen - pont mint twitteren. Nyomás fényképezni pocsolyát, kávét és macskákat!

[market link]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.tnm (törölt) 2012.04.03. 19:27:38

Egyszer írhatnál egy cikket az Instagramról is már. csak a változatosság kedvéért. :P

Joey 2012.04.03. 19:58:15

Engadgeten eztet írják, reméljük a tilt-shift tényleg pótolva lesz. "We are told, however, that there are a few features that will not be included in the first version of the Android app (Tilt Shift / Blur, Share from Feed, Live Preview and Share to Flickr), but upcoming versions are intended to bridge any differences."

EvilHedgehog 2012.04.03. 20:56:13

Csalódás. iOS design, kényelmetlen androidhoz szokott felhasználónak. A funkciók amiket hoz pedig már réges-rég elérhetőek, sokkal jobban megtervezett Androidos alkalmazásokban... Pixel-o-Matic, Camera360 stb. stb... :(

Bagameri_ 2012.04.03. 22:08:15

Nekem nem működik jól sajnos, nem tudok vele képet feltölteni, se 3g, se wifi hálózaton (Motorola Atrix) :(

Deino · http://play.blog.hu 2012.04.03. 22:41:27

@Joey: remélem javítják, mert én tervezem használni. Jó a GUI, jók az effektek, jó a szosül része, de az a blur nagyon kéne még bele, hogy valami extra legyen rajta :)

Darkcomet 2012.04.04. 07:41:31

Ezért a fosért volt oda mindenki? Vicces. Semmi olyan plusz cucc sincs benne, amiért okvetlenül le kéne cserélnem bármelyik fotós appomat erre. Nálam fotózni csak a gyári meg egyéb kamera azokkal tud, effektezésbe meg nagyon fapados. Az Aviary Editor vagy a PicSay Pro köröket ver rá erre a programra.

BGabor 2012.04.04. 10:04:37

Kipróbáltam volna de sajnos a telefonom nem elég hozzá. Majd egy új telóról pár hónap múlva.

Akron · http://e-vita.hu/dxn 2012.04.18. 09:09:34

"továbbra is csak kocka, illetve négyzet alakú képet tölthetünk fel"

Na ez szép mondat! Azt hogy milyen egy kocka alakú kép nem is akarom értelmezni, de a négyzet alakún kívül még kellene kör alakú is???

Deino · http://play.blog.hu 2012.04.18. 09:14:47

@Akron: nem jól fogalmaztam, az "illetve" helyére egy alapos "jobban mondva" kellett volna oda, a kockás füzettel anno egy életre be lettem keverve ilyen téren.

Kör alakú speciel nem, de egy 4:3, 16:9 lehetőség legalább opcionálisan lementhető szinten nem lenne szutyok. De nem, ha effektelni akarsz, csak 1:1 "kockaméret" van, és helló. Az eredeti képet lementi a default Camera / DCIM mappába, de effektnél / feltöltésnél csak croppolva megy a banzáj.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása