Hipster

2012.02.14. 14:00 // Írta: Deino

hipster.jpg

Már csak a neve miatt felkerült a tesztelendő listára. De mivel a fotócsicsázó, megosztó appokat sose tudom kihagyni, így ezt is kész örömmel vetettem alá a tesztelésnek. Az alapkoncepció ugyanaz, mint amivel mindenki próbál hódítani az Instagram (és a feltörekvő Instagram klónok) sikere óta.

Fényképezd le a kávédat, vagy saját magad a fürdőszoba tükörben - bónusz pontért fényképezd le magad kávéval a kezedben, természetesen tükörből. Tegyél rá mindenféle effektet, oszd meg facebookon, twitteren, tumblren, flickrön (flickren?), ahol nem szégyelled, de tényleg. És persze itt is lehet bejelölni ismerősöket, lájkolgatni mások képeit, ami sok lájkot kap az Popular lesz... a szokásos.

Térjünk is rá inkább arra, hogy a nevén túl mi emeli ki a tucatnyi másik ilyen app közül? Hát az, hogy itt alapjáraton elvileg nem képeket csinálsz, hanem képeslapokat. Ez abban nyilvánul meg számodra, hogy az app szépen megpróbálja belőni GPS / Wifi / 3G alapján, hogy mégis merre vagy éppen, majd jó alaposan ráírja azt a képre.

Ezt persze lehet szerkeszteni, sőt, szinte kell is, mert elég ritkán talál telibe. Viszont a feliratok többsége jól el van találva stílusban, nekem nagyon tetszenek. Itt egy random kép próbaképp, tessenek megcsodálni. Még a szokásos, angol nyelvű bullshit idézetet sem spóroltam le. Cunci, mi? Nekem tetszik a funkció, kifejezetten kreatív dolgokat lehet vele alkotni, ergó maradni fog a telón.

Maradni fog a telón, vagyis sikeresen beküzdötte magát nálam a jó képszerkesztő appok véres csatamezejére, és mégis kiszúrom a szemüket a verdiktnél három csillaggal? Mi a rák, kérdezheti joggal a szemfüles olvasó. Először is a twitter / tumblr integrációt próbáltam csak, de ott is voltak bajok. Konkrétan első próbálkozásnál kiment a tweet, aztán a tumblr feltöltésnél a tumblr posztoló rendszerből is kiküldetett rá egy csiripet az app, nekem kellett kitörölni, manuálisan. 2012 van, ennyire ne legyünk amatőrök. Második próbálkozásnál még jobban beszopta, mert ott meg a tumblr poszt kiment - vele a tumblr féle csirip is... - de a twitter posztot meg elfelejtette a drága. Aucs.

A designért is lekaptam egy fél csillagot. Mert nagyon iOS, mindenhol. De legalább a kezelésén nem látszik annyira az appnak, nincs indokolatlan kilépés a vissza gombnál, meg ilyenek. Viszont idegesítően csicsás, faburkolatot imitál, meg ilyenek, nem tetszett.

És amiért egy egész csillagot levontam, amiből igazán látszik, hogy ez egy iOS-ről menekült app: nem tudja használni a share menüt. Az egy dolog, hogy az appban készült képet csak a saját rendszerén keresztül hagyja kitolni mindenféle social media szájtokra. De hogy nincs leprogramozva az, hogy én a share menüből tudjak képet küldeni a Hipsterbe, az röhej. Megnyitom az appot, rányomok a new postcard gombra, kiválasztom hogy tallózni akarok, és már túrhatok is bele az SD kártyába. WTF? 2012, ismételten.

Leginkább ezért nem lett ötcsillag a Hipster. Gondolom azért csinálták így, hogy ne legyen túl mainstream. Kár érte, de azért majd beletörlöm a potyogó könnyeim a kockás sálamba, nehogy belecseppenjenek a kedvenc Starbucksos bögrémbe.

[market link]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása