Aviary

2012.02.09. 09:00 // Írta: Deino

aviary.jpg

Az app, ami öt perccel az első indítás után kiérdemelte, hogy kikiáltsam a képszerkesztő alkalmazások újdonsült királyának. Pont. Itt akár be is fejezhetném a cikket, rányomnék szépen a mentésre, már mehetek is felmarkolni a nagy zsét hólapátot.

Eddig a go-to képszerkesztő appom a Befunky volt, amit már le is töröltem a telefonról, puff, vissza se fogok nézni. Az Aviary ugyanis egyrészről pofátlanul gyors - gyorsabb, mint bármelyik másik konkurens app - másrészről nagyon szép, stílusos, minimalista kezelőfelülete van. Ránézésre nem ICS kompatibilis, de legalább nem valami totál iOS koppintás, és mint említettem, szép - ergó még ezt is megbocsátom neki.

Ami furcsa volt, hogy install után nem találtam sehol az ikonját az app drawerben. Aztán a Market leírást elolvasva kiderült, hogy ez nem véletlen, az Aviary nem rendelkezik ikonnal, ugyanis. Csak a Share/Megosztás menüből tudjuk indítani, kizárólag képek esetében.

Helló, mi? Elsőre én is csóváltam a fejem, aztán rájöttem, hogy a telefonon végzett képeffektelések, croppolások 99%-át eddig is így csináltam, kivéve a Befunkynál, mert az nem támogatta, és utáltam is érte. Szóval pirospont, legalább nem kell kerülgetni az ikont, nem terheli feleslegesen a drawert. Elsőre furcsa lesz, de amint megszoktad, kifejezetten szimpi, praktikus megoldás.

Tudás: van itt minden, mint a vásári búcsúban! Tudunk átméretezni, croppolni, effektelni, gusztustalan mennyiségű lomót rápakolni képekre, forgatni, tükrözni, rárajzolni, szöveget írni, vörösszemet eltávolítani - jaj mennyi van. És ha nem lenne elég, némelyikhez lehet vásárolni még több opciót, extrában. Szerintem felesleges, de a lehetőség ott van.

Gyors, okos, ügyes, praktikus, szép: japp, az Aviary az új kedvencem lett öt perc alatt. Egy próbát mindenképp megér, én azt mondom.

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ékszíj 2012.02.09. 09:09:14

Photoshop azért csak jobb...

Deino · http://play.blog.hu 2012.02.09. 09:27:52

@Csapágy: hát, attól függ melyik Photoshopra gondolsz? Mert ha a droid / iOS Photoshopra, akkor a válasz egyértelműen az, hogy az Aviary jobb. Az androidos Photoshop app lassú, bumszli, és in general nem igazán jó app.

A windowsos/maces Photoshop meg nem alkalmazás, hanem egy full-fledged, teljesértékű desktop program, ergó azzal nem igazán lenne fair összehasonlítani gyakorlatilag a mobil alkalmazások közül bármit is, már csak a platformbeli különbségek (mobil-desktop) miatt se :D

Darkcomet 2012.02.09. 16:38:11

Ezt a csodaprogramot hogyan tudnám letölteni, mert nekem a market csak a pluginokat adja ki? SGS 1 mobilom van, telenoros android 2.3-as.

Deino · http://play.blog.hu 2012.02.09. 16:43:14

@Darkcomet: market.android.com/details?id=com.aviary.android.feather << webmarket link, a cikk elején levő kép is ide mutat.

Ha itt be vagy lépve a mobilon a Markethez használt Gmail címeddel, akkor ki kéne írja, hogy tudod-e telepíteni. Ha azt írja, nem, akkor valamiért nem kompatibilis a cucc. Elvileg 2.2-től felfelé kéne mennie.

Darkcomet 2012.02.09. 17:40:42

@Deino: Basszus! Kissé hülye voltam. Tehát az első app, ami pluginként van feltüntetve a marketben, tulajdon képen maga a program. Ezt jól benéztem, pedig te írtad is, hogy nem önálló alkalmazásként működik. Egyébként borzasztó jó kis program, a kiegészítőkkel feltuningolva meg szinte mindent tud, amire mobilon szüksége lehet csak az embernek.

Darkcomet 2012.02.09. 18:02:56

Jut eszembe! A Picsay pro is megér egy misét, igaz, a full verzió fizetős, de szintén nagyon jó.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása