Podcastelünk: A Gépek Lázadása #01 és #02

2011.12.02. 19:00 // Írta: Deino

gépeklázadása.png

Gépek lázadása, he? Igen, itt tartozom némi magyarázattal. Twitteren felmerült az ötlet, hogy kellene alkotni egy hetiben jelentkező, mobilos témákat, appokat boncolgató podcast adást - és itt felmerül az is, mint az amatőr könnyűbúvár, hogy mi a rákos bab az a podcast?

A podcast tulajdonképp egy netes rádióadásra hasonlító állatfaj, ahol ül jellemzően kettő, vagy több (de van, hogy néha kevesebb) ember a mikrofon előtt, és beszélget mindenféléről - de jelemzően egy, előre meghatározott téma irányvonalán, minden héten, rendszeresen. Ezt szépen felveszik, és hadd menjen a netre. Erre meg vannak külön alkalmazások, amik RSS feed alapján nézegetik neked, hogy van-e új rész a kedvenc podcastedből, és ha van, akár egyből le is töltik neked.

Írok ide még némi elérhetőséget, aztán egyelőre direktbe linkelni fogom az elérhető kettő darab adásunkat, az RSS feedet egyelőre nem, mert még izzó kezekkel kovácsoljuk a forró, képlékeny internet acélját, hogy minden a lehető legjobban működjön. Hogyaszondja, direkt linket ígértem, szóval az akkor az jön. Jobb klikk a címeken, aztán hadd szóljon a mentés másként.

Első adás - Almába harapunk

 

Az első, de felkészültségünk alapján inkább nulladik, sőt mínusz egyedik adásban elfogyasztok egy almát, bemutatkozunk, elbénázgatunk, beszélünk egy minimálisat a Galaxy Nexusról és a fizikai gombokról meg azok hiányáról, az iOS-es és androidos fényképező/fénykép effektelő alkalmazásokról, utána pedig gémingelünk a Cut the Rope Experiments és Need for Speed Hot Pursuit játékokkal.

Második adás - Helikopterezés

 

Itt már nincs alma, de Speed csapkodja kicsit az asztali lámpát valamint a mikrofont, közben beszélünk Telenor Mobil Weekendről, a magyar Burger King appról, egy kicsit a HTC Ville telefonról, a Windows Phone 7 telefonok nem létező eladási mutatóiról és a designjáról, a Race of Championsról és a Zombie Ville 2-ről. Ezek után a helikopterezéssel beledöföm a kést a műsor még hevesen dobogó szívébe, és megölöm az adást kábé öt mondattal.

És egy ígéret: ígérem, hogy amint kiszenvedtünk egy proper RSS feedet a dologhoz, írok legalább egy, vagy kettő podcast appról, legalábbis android téren legalább. Lázadjanak a gépek, ti meg hallgassatok minket, ha tehetitek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NagyMesterB 2011.12.03. 20:53:49

kötözködés on:
a mérföldnél 1,61-el kell kb szorozni, ha gyorsan kell fejbe akkor meg másfél is jó, 180mph-ből 220kmh kevéske
kötözködés off

sajnálom, hogy végülis nem adtatok mikrofont a csirkének, de viccet félre téve eddig* jó :)

(*=az elején említett NFS-es résznél járok)

.tnm (törölt) 2011.12.04. 12:42:12

kicsit kéne, hogy több gerince legyen a műsoroknak.
át szoktátok beszélni előtte, hogy kb miről fogtok értekezni?

Deino · http://play.blog.hu 2011.12.04. 20:03:52

@.tnm: egy google docba hajigáljuk a dolgokat, de a java néha spontán jön. Még eléggé döcögünk az elején, remélem sikerül majd fejlődni azért ilyen téren is :)

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása