Tiny Tower

2011.11.23. 12:59 // Írta: Deino

tinytower.jpg

Disclaimer: ma tartunk egy miniatűr gamerszerdát, mert összegyűlt pár játék, amiről írni akartam, és hétvégén egyéb elfoglaltságok lesznek. Szóval a szerda lett a nyerő nap, kissé már úgyis lelassult a blog.

Gyúrjuk össze a Simst, az ősrégi Lemmingset, és a még régebbi Sim City-ket. A végeredmény a Tiny Tower, ahol cuki, pixelgrafikus környezetben kell mikro-menedzselnünk egy épületet: új szintek építése, melót találni a lakóknak, kirúgni, akire nincs szükség, meg kell adni, hogy mit termeljen az étterem, gyógyszertár, szállítgatni a kapun beeső idiótákat a lifttel, ilyesmi.

Ami nagyon tetszett, hogy a játék nem áll meg, ha kilépünk: mivel egyik másik szint felhúzása már 6-8 órát is igénybe vesz, ez mondjuk talán inkább az elvárható minimum hatókörébe esik. A grafika nagyon cuki, aranyos, és stílusos, maga a játék pedig meglepően komplex, pláne ha már több, mint 12. szintes a házunk.

Oda kell figyelni a lakókra: kit milyen munkakörbe osztunk be, mindegyik rendelkezik RPG-szerű értékekkel, hogy melyik munkahelyen mennyire teljesít jól. A "Dream Job" különösen fontos, mivel oda mindenképp érdemes a delikvenst legalább egyszer berakni.

Ami nem tetszett: erősen nulla az újrajátszhatósági érték. Pláne, mivel a játék nagyon lassan indul be. Már-már kínosan lassan. Plusz egy jótanács: a játék elején spóroljatok a Tower bux néven futó extra pénzzel, és tényleg csak akkor használjátok, ha nagyon muszáj: a liftet ugyanis minél előbb érdemes felrántani 3. szintre, az alatt ugyanis kínosan lassú. Ami pedig egy 20+ emeletes háznál már erősen idegőrlő tud lenni.

Verdikt: érdemes kipróbálni, pláne ha szereted a Simst, vagy a SimCity sorozatot. Egy idő után szerintem még így is rá lehet unni, ezért (meg a kínosan lassú fejlődésért az elején) négy csillagot osztok ki neki. A fenti kép klikkre - szokás szerint - a Marketre visz.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása