Dropbox és PowerAMP open beta

2011.10.16. 15:55 // Írta: Deino

dpb_pwa_beta.jpg

A napokban a Dropbox és a PowerAMP is előrukkolt egy open betával, ami annyira nagyon open, hogy bárki letöltheti tőlük az .apk fájlt, és telepítheti mindenféle különösebb hacacáré nélkül. A tovább mögött neki is látunk megszakérteni, hogy merre és hogyan is változott ez a két app.

main  uploads  Fav

Kezdjük a Dropbox bétájával. A legnagyobb turbó jellemzően az UI-t érte. Először is kaptunk nagyon cunci, minimál stílusú ikonokkal ellátott tabokat: fájl böngésző, feltöltések és kedvencek. A böngésző rész is kapott nagyon fasza kis tapicskolásra előugró actionmenüt, pirospont érte. A feltöltések fülön nincs mit magyarázni, egyszerűen mutatja, hogy miket töltöttünk fel mostanában / mit töltünk fel éppen a fiókba.

A kedvencek egy teljesen új szolgáltatás: amelyik fájlt kedvencnek jelöljük, azt a Dropbox szépen lehúzza nekünk az SD kártyára, és onnan kezdve offline is bármikor megnyithatjuk. Ezt persze manuálisan eddig is megtehettük, de így sokkal egyszerűbb, elegánsabb és kézreállóbb megoldást kaptunk, nem kell külön fájlkezelő appal szarakodni, köszipuszi.

Negatívumok: magára az újításokra nincs panasz, a szokásos béta nyűgök persze előfordulnak. Néha kicsit lassú az app, néha lassan reagál, a felöltések néha nem indulnak el, csak ha benézek az "Uploads" tabra, de akkor azonnal... szóval a szokásos. Az új UI és funkciók csillagos ötöst érdemelnek, bravo.

main uploads Fav

A PowerAMP a kedvenc zenelejátszóm lett, miután egy véres, mocskos, tesztoszterontól csöpögő küzdelemben lenyomta a címvédő WinAMP-ot. Az új verzió (2.0) bétája még szinte csak UI változásokat hozott, ennél sokkal több újítást ígér a fejlesztő.

Mi változott? A fő lejátszó részt nagyon átszabta a kedves fejlesztő, és azt aláírom, hands down, hogy sokkal szebb lett. Hasonlítsátok csak össze a fentebbi első képet ezzel a képpel. Ég és föld, az új verzió sokkal minimalistább, kiforrottabb, és mérföldekkel szebb, mint a régi. Viszont nagy kár, hogy eltűnt a gyors EQ preset váltó és az közvetlenül EQ mixpultra dobó kis tekerő gomb. Azt meg külön hiányolom, hogy a hangerőt most már csak a telefon hangerő gombjaival lehet állítani, az eddigi kedvenc hangerő-tekerő izémet eltűntették. Bekerült cserébe egy rakás más, állítható cuccos: Bass, Treble, Stereo X (?) és a Balance, vagyis a jobb/bal arány állítása.

A lockscreen widget faszább lett, most már itt is van tekerési lehetőség, könnyebben tudjuk állítani a shuffle/repeat dolgokat. Amit egyelőre betudok a bétának, hogy a számok váltásakor a borítót egy nagyon lassú, nagyon kelletlen áttűnés kíséri, ami néha még meg is akad. Ez főleg annak fényében fura, hogy a fő lejátszóban való cover animáció brutálisan szép lett. Emiatt külön öröm ujjal a borítón húzkodva lapozni a számok között, hatalmas taps érte a drága fejlesztőnek, kudos, meg amit akartok.

Ami még jön az ígéretek szerint:

  • Widgetek (4x1, 4x2, 2x2 formátumban)
  • Új skinek (valószínű külön telepíthető .apk formátumban)
  • Új, optimalizált UI a táblagépeknek
  • Skin SDK, hogy a témahuszárok önthessék magukból a témákat.

 

Negatívumok: hiába nem értek egyet egyik-másik az átszabás során történt funkció-kivétellel, az új UI egyszerűen annyival szebb, hogy azt nem lehet a negatívumok közé sorolni. Az egyetlen hiba, amivel eddig találkoztam, hogy a számok váltása között volt némi halk recsi-ropi, ezt pár klikk a beállítások között tökéletesen elmulasztotta, szóval... ööö. Egyelőre nem nagyon van negatívum a bétából, bocsifiúk. Érdemes kipróbálni, mert szerintem az egyik legjobb, ha nem a legjobb zenelejátszó app a Marketen.

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása