A legújabb trónkövetelő: Google+

2011.06.28. 21:55 // Írta: Deino

A Facebook trónfosztója, a Twitter kizsigerelője, a Skype gyilkos? A Google ma felhúzta a kesztyűjét, és előrántott a kalapból egy teljes, full frontal támadást szinte minden létező közösségi oldal ellen. Voltak már korábban is próbálkozásaik a social media irányába (a totális kudarcba fulladt Buzz, és a még csúnyább halált halt Wave), de most határozottan a jó irányba kezdenek nyitni.

A Google+ több különböző szolgáltatás összefoglaló neve. Ezek közül van amelyik zseniális újítás, és van olyan, ami inkább csak "kötelező" jelleggel került be.

  • Google+ Stream: ez pont a második kategóriába tartozik, ugyanis a facebook/twitter feed helyi megfelelője.
  • Google+ Profiles: gyakorlatilag a Google fiókod előlép a facebookon megszokott profiloddá. Viszont nagyon ügyes kiegészítő feature a Tabs. Ezekre kerülnek fel a fotók, a megosztott linkek, képek, videók, és persze a lájkolt plusszolt dolgaitok. És szerintem ez a lista még közelről se végleges, remélem ezt a funkciót megnyitják a 3rd party fejlesztők előtt.
  • Google+ Circles: ez a Facebook csoportok / Twitter listák helyi megfelelője, csak éppen fülig pumpálva designer drogokkal és szteroiddal. Az egész drag&drop megy, mocskosul szép és pofás kezelőfelüettel, az egész röhejesen kézre áll. Próbáltál már listát létrehozni Facebook alatt? Az egy rémálom, de komolyan. Itt megy minden, mint a karikacsapás.
  • Google+ Hangouts: Ha ez elterjed, a Microsoft Skype szerverei kongani fognak az ürességtől. Nem csak 2 ember között megy a beszélgetés, hanem akármennyivel. A főablakban épp azt mutatja, aki beszél / aki a leghangosabb / legtöbbet mozog, tudomisén. De persze hallasz (és látsz) mindenki mást is, meg kiválaszthatod, épp kit akarsz nézni. Gruppenszkájp, böngészőből.
  • Google+ Sparks: ezzel special nem nagyon tudok mit kezdeni. Hozzá lehet adni különböző témákat (divat, mozi, kaja, mobil, stb.), amit aztán a Sparks szépen követ nekünk, és mindenféle ebben a témában érkező cikket olvasgathatunk. Ez annyira nem hozott lázba.
  • Google+ Photos: ez a fotók rendszerezésére és tagelésére van, szóval semmi extra a Facebook Photos szolgáltatásához képest. De a Google elvileg bedob egy képszerkesztőt is a mixbe, ez mondjuk érdekesen hangzik.

Ezek voltak a desktop funkciók, de lesz mobil is.

  • Google+ kliens androidra. Gondolom nem nagy meglepi.
  • Google+ mobil oldal. Ez se.
  • Google+ Huddle: szintén android, de gondolom a desktopban is benne lesz. A Google+ Circlesben levő csoportoknak lehet vele üzenetet küldeni. Mindenkinek, egyszerre. Tetszetős.
  • Google+ Instant Photos: a mobillal lőtt képeket automatikusan, magától feltolja a Google+ Photosba. Pöpec.

Akit érdekel, itt kipróbálhatja egy nagyon jól összerakott demóban az egészet. És hogy mi a Google+ legnagyobb hibája? Csak annyi, hogy jelenleg az egész meghívós. És meghívója meg senkinek nincs. Jaj. Ezt a fícsőrt az iwiwtől nyúlták, tutira.

Verdikt: én meg lettem véve kilóra, remélem tényleg olyan jól használható lesz, mint amilyennek a demó alapján kinéz. Ráférne már a Google csapatára, hogy odakenjenek egyet a lassan már egészen pofátlan Facebook seregnek. Hajrá, Google+!

Címkék: google hírek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deino · http://play.blog.hu 2011.06.29. 07:28:37

Amúgy aki kíváncsi rá a demón túl is, hogy milyen belűlről a cucc, itt egy screenshot (sajnos nem saját): i.imgur.com/KIVI8.png

A design olyan "stílusosan minimalista", nagyon bejövős. Az egész pedig Andy Hertzfeld munkája, aki még az eredeti Machintosh csapatot erősítette, szóval került némi alma is a levesbe, csak az íze miatt :)

pcdevil · http://twitter.com/pcdevil 2011.06.29. 07:58:04

+1 állandóan nyitott tab böngészőben?:D (nem, a facebook eddig se volt az:))
egyébként tetszetős, bár számomra igazi google féle újítást nem hozott ez a gplus, de azért várós, ha másért nem, eljátszani vele 2 órát:)

Norbert'oH 2011.06.29. 12:17:16

Eléggé Fészbuk koppintás... :D

cc2 · http://flashmaniacs.blog.hu/ 2011.06.29. 17:13:46

1) a facebook a friendstet copyja
2) hivatalosan itt lehet meghivot igenyelni: goo.gl/B3iOf

Coolhead 2011.06.29. 20:07:44

Tényleg! Google-facebook! :-DDDD

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2011.06.29. 21:40:33

bőven benne leszünk az első tízezerben :)

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása