HTC Sensation, az új zászlóshajó

2011.04.12. 16:39 // Írta: Deino

Az első HTC a Desire óta, aminek igazán tetszik a hátlapja. 4.3-as 960x540-es felbontású SLCD kijelző, elöl-hátul kamera, utóbbi 8 megapixeles, 768 megabyte RAM, 4 giga belső memória (mondjuk a hírek szerint lehet, hogy ebből csak 1 használható, WTF?), elvileg alapból 8 gigás SD kártyával érkezik. A proci kétmagos Snapdragon, 1.2 GHz órajellel - ami elég jónak tűnik.

És érkezik az új telefonnal a mégújabb HTC Sense: állítólag a lockscreenre is pakolhatunk ezentúl ezt-azt, átgyúrták a multitaskot, hogy még gyorsabb legyen, támogatni fogja az 1080p-s felbontású videó felvételt (30 FPS), lesz wifin keresztül nyomtatás + DLNA, sztereó hangfelvétel. Plusz van valamit, amit úgy jelentettek be, hogy "instant photo taking", erre csak találgatni mernék.

Teljesen új dolog a HTC Watch nevű szolgáltatás, amivel filmek (és gondolom sorozatok) vásárolhatók / "kölcsönözhetőek" a neten keresztül. Őszintén szólva ezt pöttyet feleslegesnek tartom, legalábbis a magyar piacon ez nem lesz húzóerő még egy darabig. Persze a HTC-nél meg nyilván nem azon aggódnak, vajon a magyar piac mit fog szólni ehhez...

Ami engem aggaszt: a hírek szerint 1520 mAh-s akkumulátor foglal helyet a gépben, ami egy ekkora kijelzőhöz szerintem kevés. Az eredeti, original Desire - ami gyengébb procit és egy _jóval_ kisebb kijelzőt tudott felmutatni - érkezett egy 1400 mAH-s akksival. Van egy olyan érzésem, hogy ez a telefon nem fog "maratont futni".

Viszont: ez már tényleges, igazi, minőségi upgrade a Desire, Desire HD, Desire Z trióhoz képest. Nem csak húzzuk a szánkat, mint pár hónapja a Desire S, Wildfire S, Incredible S kapcsán, hogy kissé Mátyás királyos volt a szitu: újítottunk is, meg nem is...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aresius_ 2011.04.12. 19:55:45

Ha szabad találgatni, akkor szerintem az instant photo taking olyasmi, hogy képként lementi a kamera előnézetét, nem kell várni a fotózásra. Olyan képekhez ideális lenne, ahol a minőség lényegtelen, de a gyorsaság és a kis méret fontos. De ez csak tipp.

mp3pintyo · http://www.pinterestegiveaway.com 2011.04.13. 12:31:24

Tuti nem lesz elég az aksi így még egy teljes napig sem ha bekapcsolva hagyom pl a netet vagy a wifit :(

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása