Miért jó 2011-ben okostelefon tulajnak lenni?

2011.04.02. 17:00 // Írta: Deino

Mert ha este hat perccel nyolc után rád jön az őrület, hogy neked ma ki kell szabadulni innen és emberekkel csinálni valamit, akkor az ma már nem tartozik a lehetetlen feladatok halmazába. Nem kell telefonálni senkinek (azért én megpróbáltam, de a harmadik meddő próbálkozás után feladtam), twitteren megosztod a világgal, hogy mi a szíved vágya, néhány csirippel és olyan 20 perccel később pedig már neki is vághatsz az éjszakának, ilyen egyszerű az egész, valaki mindig ráér.

A helyen voltál már, csak éppen totál más irányból, de nem baj, mert a mobilos Google Maps a modern kor tévedhetetlen iránytűje és Ariadné fonala is egyben, és egyáltalán nem okoz gondot belőni neki, hogy te hol vagy kerek e világon, vagy hová szeretnél menni. A végén persze kiderül, hogy nincs is rá szükség, de azért jó, hogy végig ott feszült a láthatatlan biztonsági háló.

De megérkezünk, persze beszalad egyből a Foursquare csekkin, átvesszük az asztalt, elkezdenek lepotyogni a golyók a lyukakba. Fénykép is van, rá is gyújtunk, kijön az első Kuba Libre, amit nem ma kellett volna kipróbálni, de oda se neki. Hála a csodálatos technológiának és a ustreamnek, aki ha valaki netán ezúttal kimaradt, nem maradt le, legalábbis nem szükségszerűen. Hovatovább ugyanúgy fulladozhat a röhögéstől, amikor (07:30-nál) szabályosan a lyukba sikerül eltenni a fehér golyót, kezdésből. Hupszi. Ez van, majd máskor. A következő azért jobban sikerül.

A végén még sikerül nyerni is párat, búcsúzkodás, jóbulivolt, majdmáskoris, ittabusz. És az utolsó, tökéletes pillanat, amikor az alagútból kilépve rágyújtás után bedugod a fülhallgatót a telefonba, és a gép tudja mit akarsz, semmit nem kell megnyomni, egyből rázendít a Wolfmother, ott, ahol abbahagytam.

Mert 2011-ben már a technológia szolgál téged, nem te őt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EvilHedgehog 2011.04.02. 17:49:58

A szórakoztatás mellett az életmentő szituációkat se feledjük... 10 perccel kezdési idő előtt a villamoson nagyon jó dolog ha meg tudod nézni melyik épületben lesz a vizsga/zh/találkozó/nyilvános kövezés....

Deino · http://play.blog.hu 2011.04.02. 17:57:46

@EvilHedgehog: igen, ilyet sikerült már elkövetnem nekem is :) vagy volt, hogy a mterón jutott eszembe, hogy tulajdonképp foglalmam sincs, hogy kell eljutni oda, ahová nagy nyugodtan elindultam. Google > cím másol, google maps, helló.

dezmond 2011.04.02. 18:00:47

"fülhallgatót a telefonba, és a gép tudja mit akarsz, semmit nem kell megnyomni, egyből rázendít "

ezt a Tasker tudja appdroid.blog.hu/2010/11/28/tasker ? vagy milyen programot használsz erre?

más: most hogy van normális desktop market, az app/játék tesztek mellé ki tudnátok tenni a linkeket is?

Deino · http://play.blog.hu 2011.04.02. 18:02:53

@DJGABI: PowerAMP nevű lejátszót, mert az tudja alapjáraton. (De taskerrel is megoldható szerintem, csak az bonyolultabb.)

Úgy szoktam berakni, hogy az app / játék teszteknél a képre klikkelve a Market jön be. Legalábbis, ha nem felejtem épp el :) De szerintem nem szoktam.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása