Feedly

2011.03.24. 09:28 // Írta: Deino

Nagy reményeket fűztem a Feedly RSS olvasó android portjához, mert a Chrome alá készített Feedly egészen használható darab. És az a helyzet, hogy egészen jó lett, nincs vele sok baj - de az sajnos nagy baj. Kezdjük inkább a pozitív tulajdonságaival:

A kezelőfelület szép, méghozzá nagyon. Kicsit olyan Windows Phone 7 utánérzés fogja el az embert használat közben, de ettől függetlenül nagyon pofás, jól összeválogatott színek, jól olvasható, ilyen téren nincs gond. Van pofás megnyitó és bezáró animációja is a cikkeknek, ami viszont kissé zavaró, egy sima oldalról beúszást jobban díjaztam volna, és hát nem is lehet kikapcsolni sajnos.

A Feedly a Google Reader accountból nyúlja le az olvasandó cikkeket, amivel nincs is baj: nézegethetjük az ott beállított csoportosítás szerint a cikkeket, de van időrendi sorrend is. Szóval akkor mi a gond vele? Hát, a kisebb baj, hogy a beállítások menüpont jól el van rejtve, és ha megtalálod, akkor se fogsz elveszni a lehetőségek tengerében. Ez még nem lenne annyira nagy gond, csak egy kisebb user interface probléma. Ami már inkább gond, hogy ha egy feedben megnyomod a telefon vissza gombját, akkor a Feedly kilép. Kevés idegesítőbb dolog van annál, mint amikor böngészel egy feedet, végeztél, lenyomod a visszát, a Feedly meg csapot-papot ott hagy, hogy kivághasson téged a Homescreenre. És persze ha újból megnyitod, akkor nem oda tesz vissza, ahol jártál. Aucs. Ilyenkor szépen egy szintet kéne csak visszalépni, ez alapvető hiba. Konkrétan ez volt az egyik levont csillag, mocskos idegesítő jelenség.

És hát a másik: a Feedly csak aktív netkapcsolat mellett működik. Ami desktopon természetes dolog, de mobilon nem. Mobilon az a bevett gyakorlat, hogy mielőtt elmész, wifin frissítesz egyet, és a buszon / vonaton / metrón elolvasod. És ezt a legtöbb mobil kliens tudja is, egyszerűen érthetetlen, hogy a Feedly miért hagyta ezt ki.

Összegzés: nem lenne ez rossz app, de olyan alap dolgokon csúszik el, hogy még véletlenül se tudnám ajánlani rendszeres használtra. Ha a fenti két hiba közül téged egyik sem idegesít (nehezen tudom elképzelni...), akkor viszont érdemes lehet kipróbálni.

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása