A CES 2011 legszebb telefonja, és hogy miért nem fogom megvenni

2011.01.09. 07:45 // Írta: Deino

(Ha valaki netán a képről nem hiszi el nekem, a fenti kijelentés első felét, az nézze meg ezt a videót.)

Szóval, adva van a CES, röpködnek az újabbnál újabb telefonok, a HTC Thunderbolt, A Motorola Atrix, az LG Optimus 2X, a Sony Playstation telefonja... de a legszebb, legjobb designnal rendelkező telefon, minden kétséget kizáróan a Sony Xperia Arc nevű kissebbfajta csodája.

Belülről az 1 Ghz-es Scorpion proci hajta a gépet (a Desire HD-ben van ilyen), 512 mega RAM társul mellé. A kijelző 4,2 hüvelykes 480x854-es felbontású TFT, a kamera pedig egy 8.1 megapixeles darab, tehát nincs miért szégyenkeznie a telefonnak. Pláne, ha figyelembe vesszük, hogy maga a gép a legvékonyabb ponton (a közepén) kemény 8.7 milliméter vastag, és összesen 117 gramm súlyú. Ezt pedig a Sony Ericsson egy nagy adag Gingerbreaddel tálalja.

Szóval... akkor miért is nem fogom én ezt megvenni? Mert legyen bármilyen csábító is a telefon, az első, ami beugrik, hogy a Sony Ericsson a gyártó. Az a Sony Ericsson, akik épp most hagyták lógva az összes X10 telefon tulaját. És mert Gingerbread ide vagy oda, tegye fel a kezét, aki mondjuk miután leszurkol egy rakás pénzt egy ilyen telefonért, szeretne ugyanígy lemaradni egy Honeycombról, vagy bármelyik másik frissítésről?

És már ott viszket nekem ez a Gingerbread dolog, hogy kihagyták az NFC chipet a telefonból. Hát khmm, a Google (és szerintem az Apple is) épp most próbálja elhozni Amerikába és Európába a japánban már rég lezajlott NFC forradalmat, például a Google erre a technológiára fogja építeni (vagy legalábbis megpróbálja) a mobillal történő fizetést. Pont ennek nem jutott hely a telefonban? Érdekes.

Kommentben várom a véleményeket (pláne androidos Sony Ericsson tulajoktól), hogy nagyon nagy hülyeséget beszélek itt, vagy ti is hasonlóan vélekedtek?

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igazine 2011.01.09. 08:50:54

Nagyon szép és igazad is van. Kicsit olyan 1 lépés előre, 2 hátra (vagy 2 előre, 3 hátra fél év múlva, mindegy). Tekintettel arra, hogy heteken, néhány hónapon belül a legtöbb kommunikációs app támogatni fogja a videóhívást, nekem ezekben a csúcsnak nevezett telókban nagyon hiányzik az előlapi kamera. No nem mintha minden ismerősömnek kíváncsi lennék a zúzott fejére, egyszerűen csak, mikor a Skype-tól, meg a Google video calltól hangos minden, furcsálom, hogy bárki ki mer adni high end cuccot front face cam nélkül.

De a sort lehetne folytatni, az viszont biztos, hogy SE-től elvetted a kedvemet egy időre :)

zozo2001hu · http://www.csekkold.hu 2011.01.09. 12:55:37

Nekem az jött le ebből az írásból, mint amit én is érzek már pár hónapja az android világával kapcsolatban. Csakis olyan telefont/tabletet érdemes beszerezni ahol biztosítottnak látszik a folyamatos frissítés és esetleg a gyári vagy ahhoz közel álló rom használata.

Fontos a hardver spec valóban, de szerintem egyre inkább az OS és az alkalmazások minősége az ami valóban meghatározó egy smartphone esetében pl.

Részemről a HTC a Samsung a Motorola és esetleg egyes LG termékeket tudom javasolni android esetében.

Jelenleg egy HTC Desire készüléket nyüstölök Cyanogenmod 6.1.1-el.

Ha most kellene vennem, akkor valszeg HTC DesireHD vagy Samsung Nexus S telefont vennék, ahogy az előttem szóló mondta az előlapi kamera miatt.

Deino · http://play.blog.hu 2011.01.09. 13:02:16

@zozo2001hu: Én is a Nexus S mellett tenném le a voksom, de mondjuk az előlapi kamera nekem aztán annyira nem számít. Nehezen tudom elképzelni, hogy napi szinten használva lenne, szerintem az iPhone 4 tulajok se fésztájmolnak havonta kétszer, és akkor még talán sokat mondtam.

Az NFC chip viszont mindenképp nagyon-nagyon kellene, az nagyon tetszik ugyanis. Még akkor is, ha kis hazánkba várhatóan a 4-es metró 2022-es befejezése után kezdik csak el kiépíteni a technológiát :P

(ui: Nekem is Desire van, MIUI AU, 12.31-es. Roppant elégedett vagyok vele.)

zozo2001hu · http://www.csekkold.hu 2011.01.09. 13:08:12

Hát akkor azt mondom, akinek nem fontos az előlapi kamera, megelégszik mondjuk egy skype kliens esetén a voice chat-el, akkor annak bőven jó egy HTC Desire vagy egy Samsung Galaxy S is.

És ugye ez a két remek készülék elfogadható áron már hozzáférhető. Értsd.: nettó 100e ft alatt.

Persze tudom sajnos hazánkban nagyon sok embernek ez is elérhetetlen kategória.

Bagameri_ 2011.01.10. 23:52:03

Maximálisan egyetértek a cikkel, a SE eléggé elbaltázta az X10-es frissítést, nagyon össze kell szedniük magukat, ha talpra akarnak innen állni.
Mondjuk nem egyedi az eset a Motorola ugyanezt csinálta xt720 készülékkel.

freetaki 2011.01.12. 14:09:52

@zozo2001hu: ??? nekem galaxy S-em van, de nem vettem észre, hogy valaki kiszerelte volna az elölapi kamerámat belöle.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása