World of Warcraft androidon?

2010.12.02. 18:35 // Írta: Appdroid Hungary

A Gamestring nevű csapat a jelek szerint kicsire nem ad. Minden MMORPGk királyát, a World of Warcraftot szeretnék mindenféle mobil eszközön játszathóvá tenni. És hogy mennyire sikerül nekik? Nézzétek meg a fenti videót, és mondjátok meg ti. A játék egy HTC Desire telefonon fut, és bizony nem is gyengén.

Hogy lehetséges ez? A Gamestring saját fejlesztésű Remote Play nevű techonlógiájának köszönhetően, amit dióhéjban úgy lehetne leírni, hogy a neten keresztül "streameli" egy szerverről a játékot a telefonra. Ennek a technológiának az a nagy előnye, hogy az alapjátékot egyszerre teszi játszhatóvá különböző eszközökön, - PC, mobil, tablet, stb. - mindegyiknél az adott platformhoz és a hardware képességeihez igazított kezelőfelülettel. (Ez jól megfigyelhető a videóban is.)

Ez a videó jelenleg egy alpha demó, nem tudni, mikorra lesznek kész a fejlesztéssel. A tovább mögé beteszem a videón látható játékhoz tartozó technikai paramétereket is, ha érdekelne valakit.

A hardcore WoW játékosok persze csak legyintenek erre, ők nyilván nem áldoznák be a billentyűzet és a monitor kényelmét és hatékonyságát egy mobil apró kijelzőjéért cserébe, de mi a helyzet mondjuk a táblagépekkel? Például egy Galaxy Tabon, vagy valamelyik Tegra 2-vel megpakolt táblagéppel már azért meglehetősen kényelmesen lehetne játszani MMORPG-ket is. El tudtok képzelni olyasmit, hogy öt-hat-sok MMO addikt összejön délután egy laza instára? Nem kell cipelni a gépet, de még a laptopot se, elég csak egy pillekönnyű tab.

Working alpha demonstration of World of Warcraft playing on HTC Desire Android mobile phone, made possible by the GameString Platform's remote play technology. You can stream your games from the cloud to any desktop, notebook, tablet or mobile device. With our Dual-Mode Delivery technology, each device can have its own custom user interfaces while playing the same core game from the host computer.

Hardware/environment setup for this shoot (in video):

* GameString Adrenalin Host Server with Dual-Mode Delivery running a standard WoW game install
* Client Device: HTC Desire
* Server network: Home Internet Service Provider at 2 Mbps up
* Client network: Home Internet Service Provider at 2 Mbps down, WiFi IEEE 802.11gnad
* Server-to-client network: 2 Peer hops, 5 node hops, Geographical separation - 80km

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása