Tasker

2010.11.28. 16:04 // Írta: Appdroid Hungary

Nem szokásom fizetős appokról írni ide, mivel a nagyközönség számára nálunk (legálisan) nem, vagy csak roppant körülményesen elérhetőek. A Tasker esetében kivételt teszek, mivel számomra nagy fanfavorit program. Roppant bonyolult, és ebből fakadóan roppant érdekes program: a lényege az, hogy a telefon különféle állapot változásaihoz hozzárendelhetünk mindenféle teendőket.

Például: ha elindítom a Mavericket, ami egy térkép alkalmazás, akkor automatikusan kapcsolja be mellé a GPS-t (kilépésnél pedig kapcsolja le). Vagy hogy ha kijelzővel lefelé leteszem az asztalra a telefont, akkor vegye le nullára a fényerőt, némítsa le teljesen a telefont, és lője ki a wifi-t és a mobilnetet is (visszafordításnál meg persze csinálja ezeket vissza). Vagy hogy este hat és reggel 9 között vegye le a fényerőt 40%-ra. De a lehetőségek nagyjából végtelenek, tényleg bármihez hozzárendelhetünk szinte bármit.

 

Nem túlzok, tényleg MINDENHEZ van beállítás: telefon helyzete, GPS, mobilnet, wifi, fényerő, taskkill, fülhallgató bedugása, kihúzása, egy adott időpont, időtartam, vagy koordináta, vagy adott hálózatra történő csatlakozás, akkufeszültség.... inkább nem fárasztom magam a felsorolással, biztos hogy rengeteg mindent így is kihagytam.

Én pl. a Foursquare / Maverick / Google Maps hármashoz beállítottam, hogy ha elindulnak, szépen kapcsolják be maguknak a GPS-t, aztán kilépésnél pedig kapcsolják le. A fülhallgató bedugásakor a telefon kidobja a mobilon levő négy kedvenc lejátszómat (PowerAMP, WinAMP, HTC Music Player, és a kakukktojás: Rockplayer, mert az videót játszik) valamint leveszi a média hangerőt 70%-ra, hogy véletlenül se süketüljek meg. 

Egy-egy ilyen profil létrehozása nem éppen a legkönnyebb, sőt, néha bizony csak sokadik próbálgatásra sikerül megvalósítani tökéletesre a dolgot, hogy aztán pár perc múlva rájöjjön az ember, nem is olyan jó ötlet a telefon fejjel lefelé fordításához hozzárendelni a fényképezőgépet (saját tapasztalat). 

A bonyolultsága ellenére kifejezetten jól el lehet szórakozni vele, már ha valaki ilyen beállítottságú ugye. A neten elég sok leírás van a Tasker profilok létrehozásához, meg mindenféle fórumok alakultak már a jobbnál-jobb receptek összegyűjtésének céljából, szóval tessék vadászni, és próbálkozni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KékFény6 2010.11.28. 21:09:27

"Én pl. a Foursquare / Maverick / Google Maps hármashoz beállítottam, hogy ha elindulnak, szépen kapcsolják be maguknak a GPS-t"

Mondjuk az elég fura, hogy ezt alapból nem lehet beállítani ezeknél az alkalmazásoknál, és ehhez egy külön prg kell... De mondjuk az Igo is képtelen erre, csak szól, hogy nincs bekapcsolva.

Appdroid Hungary 2010.11.28. 22:18:45

@Tesztelo.hu: Maverick is csak rinyál, úgyhogy eddig általában úgy nézett ki a menetrend, hogy appot indít, káromkodik, beállítások, GPS-be, appra visszavált... De a Taskerrel raktam ki shortcuttal az ikont, szóval most még azt is beállítottam neki, hogy a sorrend a GPS bekapcsol > vár három másodpercet > indít Maverick. Hogy még véletlenül se rinyáljon az app :)

Awa > 2010.11.30. 21:34:11

lool. ez tök jó!

atmanndroid 2011.01.01. 22:33:24

@Appdroid Hungary: mondjuk ha a quick settings bekapcsol a keresés gombot hosszan lenyomva, akkor a GPS ki-be kapcsolás eléggé leegyszerűsödik :)

bogil 2012.05.09. 10:05:43

Sziasztok!

Tudna valaki nekem egy jól használható (magyar) leírást mutatni a neten?
Esetleg konkrét problémáimra megoldást:
1. Alarm Clock Extreme ébresztésekor ha megbököm a "Dismiss"-t akkor kapcsoljon be a telefon, este 10-kor pedig repülőgép üzemmódba.
2. Navigáció indításakor automatikusan kapcsoljon be a GPS, kilépéskor pedig automatikusan ki.

Abszolút kezdő vagyok, tényleg érthető magyarázatot keresek.

Köszi!
bogil99

bogil 2012.05.09. 13:45:25

Az Android "2.3" fölött a GPS-t és még pár dolgot nem tud kezelni???

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása