A ház ajánlata: Seesmic

2010.07.28. 14:17 // Írta: Appdroid Hungary

Látszik a fény az alagút végén, végéhez közeledik a twitter kliens körkép. Már csak kettő versenyzőnk maradt - és igen, a végére tartogatom a legjobbakat. A Seesmic és a Twicca. Nem tudok - és nem is nagyon akarok - választani közöttük, mindkettő nagyszerű és tökéletes a maga nemében. A Seesmic lesz az első áldozat, holnap pedig jöhet a Twicca.

A Seesmic egy nagyon okos, nagyon szép, és nagyon tudatosan összerakott twitter kliens. Az egész felület nagyon letisztult, nagyon kellemes, remek felhasználói élményt nyújtó program képét sugározza felénk, már a legelső másodpercben. És később sem kell csalódnunk.

Kezelőfelület

Az első ami szembe tűnik kezdés után, az a csodaszép interfész. De tényleg, egyszerű, mégis mutatós, tökéletes színharmónia, minden a végletekig aprólékosan kidolgozott, remek munka. Nicsen felesleges szemét a képernyőn, minden funkció kellően jó helyen van... kivéve az új tweet. Vagy legfelül van, vagy pedig menügombra tenyerelve kijön az opció. Nem a legjobb megoldás. De túlélhető azért. Ezt kis hibát leszámítva minden a helyén van, minden logikus, szóval teljesen rendben. Talán még a legfelső gombok méretébe lehetne belekötni, ha nagyon akarnék. De mivel azok is kifejezetten szépek, nem igazán akaródzik az embernek nyafogni miatta.

  

Funkciók 

Egyetlen dolog maradt ki, ami miatt igazából fáj a szívem: a conversation view, alias párbeszéd nézet. Ez nagyon hiányzik. Érdekes, hogy a Twitter mellett támogatja a Google Buzz-t is, sőt, jövőbeni Facebook támogatásra is kaptunk ígéretet. Várós. 

Killer Feature

Az interfész. Komolyan, egyszerűen öröm használni. Jó érzés favolni egy tweetet, olyan szép a "jutalmul" kapott csillagocska-favicon. És ha majd egyszer bekerül, akkor a Facebook funkció is. A twitpic és egyéb képek megnyitása is nagyon kúl, programon belül történik. Very nice.

Ami kimaradt

Badword filter. Conversation view.

Végszó

 Igazából nem tudok mást odaírni hozzá, mint amit az elején leírtam: az interfész szépsége és letisztultsága miatt öröm használni, ha az a fránya párbeszéd nézet bekerülne, akkor semmit, de semmit nem hiányolnék belőle. Állandó használatra is nyugodt lélekkel ajánlom, de ez gondolom lejött a ház ajánlata címkéből is.

 

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása