RockPlayer Base

2010.06.22. 10:06 // Írta: Appdroid Hungary

Az andoid egyik nagy hátránya bizony az .avi kiterjesztésű fájlok támogatásának teljes hiánya. Senki se érti igazán, hogy miért nem támogatja a rendszer. A google igáját húzó fiúk és lányok a Froyo mellé már teljesen natív avi lejátszást ígérnek, szóval egyrészről hurrá, másrészről meg mi lesz azokkal a telefon tulajokkal, akik nem kapnak Froyót?

Nekik készül a RockPlayer Base. Egyelőre a progi annyira béta, hogy még a Marketplace-re se tették fel, az AndroidCommunity oldalról tölthető le a jelenlegi legfrissebb .apk. Mit is tud a kütyü?

[Disclaimer: a teszt készülék még mindig egy HTC Desire, mivel csak ilyenem van. Nem tudom, hogy gyengébb processzoros gépeken milyen teljesítménnyel fut a progi.]

Elvileg játszik minden féle és fajta videót: 720p-1080p mkv, mp4, divx / xvid avi. De azért egy pillanatra nem árt elgondolkozni... Ugyan mi a fenének 720p meg 1080p videó egy - legdurvább esetben is - maximum 4,3 hüvelykes kijelzőre? Elárulom: felesleges. Csak processzor és akkumulátor teljesítmény pazarlás. Ez alól egyetlen kivételt tudok elképzelni, ha valaki rádugja a telefonját egy full HDTV tévére. (Nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem ilyen veszély szerintem a közeljövőben nem fenyeget...)

Szóval nálam avira szűkült a teszt, az viszont ment tökéletesen. A True Blood 3x01-et néztem meg rajta, tökéletes minőségben ment, lejátszás közben egyszer se volt akadás. Persze hogy ne érje szó a ház elejét, alávetettem a hülyegyerek tesztnek is: fél másodpercenkét nyomtam neki a pause-t, ilyenkor se történt különösebben semmi. Viszont az feltűnt, hogy pause után a hang kicsit szakad (kb. 1-2 másodpercig) de aztán magára talál. Én ezt a nagyon béta státusznak tudnám be, a teljes verzióban ilyen szerintem már nem lesz.

A design, a használhatóság és a feature lista egyelőre eléggé silány, látszik, hogy igazából a lejátszás részre ment el a fejlesztés nagyja eddig. Indítás után bedob egy az SD kártya tartalmát mutató böngészőt, kiválaszthatod neki a fájlt, és lejátssza. Ennyi. Sajnos se könyvjelzőzést, se felirat fájlokat nem támogat a rendszer. Lehet ez a kettő csak nekem fontos szempont, nyugodtan lehet kommentben véleményezni.

Verdikt: ez így még csak techdemo. De annak látványos, lényegre törő, és hurrá. Azok számára biztos jól jön, akik a 2.1 frissítésről is csak álmodoznak, nem hogy a Frozen-Yogurt csoda-feature listájáról. Akit érdekel, innen lehúzhatja.

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sonor 2010.06.23. 08:47:17

frozen-youghurt;) amúgy majd lerántom,de annyira nem veszélyeztet a filmnézés telón. talán pár sorozat,de...

Appdroid Hungary 2010.06.23. 08:53:21

Természetesen azt az egy szót sikerül elgépeli, amit félkövérrel kiemelek... =) Most biztosra mentem, a google végtelen tudására bíztam magam.

Hát, speciel én is sorozatokat szoktam csak nézni, de a .srt felirat támogatás miatt én inkább az mVideoPlayert használom. DoubleTwist úgyis kb. 5 perc alatt konvertál és szinkronizál fel egy 45 perces részt, azt meg lazán ki lehet bírni.

Sonor 2010.06.23. 14:25:17

emmá csak igy szokott lenni:D

hát,én sorozatot alapvetően csak angolul nézek,mret megtehetem, szóval felirat nálam nem téma, de még új,friss,ropogós husi vagyok az androidhoz,és nem nagyon játszik h pont sorozatot nézzek:) mondjuk ettől még lehet biztos ami tuti lerántom:)

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása