Ülünk a vonaton

2012.03.11. 10:00 // Írta: Deino

6194061443_f16009119a.jpg

Vasárnap van, lazázás, közönségmegmozgatás, úgyhogy körkérdéssel nyitunk az olvasók felé. Ki mit nyomkorászik a telefonján a MÁV, Volán, netán BKV zötyögés által biztosított üres percek elütése céljából? Megy a géming, fröcsögjenek a belek, repkedjenek a madarak, pattogjon a pasziánsz? Esetleg e-bookok lapjai pörögnek virtuálisan, vigyázó szemetek égő tükrében?

Én személy szerint napi 2x25 perc MÁV banzájt kell letudjak minden egyes hétköznap, ez az időszak a vonathoz való kisétálással együtt se tart tovább 30 percnél per alkalom. Ilyenkor vagy egy erős podkeszttel támadom be az agyvelőmet (Heti Meteor, Dzsungelpockok, vagy a házon belül készülő Gépek Lázadása), vagy ha már nincs podcast, akkor a PowerAMP szolgáltatja a muzsikát, ami viszont mindig változó.

Érdekes, hogy a zenét tudom kombinálni a Twitter / Facebook - illetve újabban a Google Chat - nyújtotta örömökkel minden további nélkül, de a podcast már más kategória, ott nem tudok olvasni, vagy csetelni, mert mindig kikerül a fókuszból fejben a "rádió adás", ergó már lehet is visszatekerni. Szopó.

Viszont minden további nélkül tudok podcast hallgatás közben áldozni a géming szenvedélyemnek, amit jelen sorok digitális papírra vetése pillanatában a Monster Shooter foglal le. BKV-n meg előszeretettel kapom elő az RSS olvasók királyát, a NewsRoomot, hogy átpörgessen a Lifehacker, a Mefi, a Plastik, meg egy valag teches hírportál posztjait, amiket gondosan le is favolok, aztán soha többet rá se nézek.


Nálatok mi a nyerő? Géming, zene, a kettő együtt, netán szintén podkeszt, vagy olvasás?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darkcomet 2012.03.11. 10:34:08

Én bicajozom, ott meg nehezen lehetne csinálni bármit is mobillal. Amúgy amikor meg vidékről jártam be a fővárosba, akkor elsősorban filmet néztem, vagy zenét hallgattam, esetleg némi játék. Ez még az android előtti időkben volt, egy jó kis SE p990i-n nyomtam mindezt.

Deino · http://play.blog.hu 2012.03.11. 14:21:31

@Darkcomet: bicajon még zenét se lehet hallgatni, mert hallani kéne a forgalom / környezet zaját, szóval az duplán szopó ilyen szempontból :)

pFrog 2012.03.12. 20:13:21

Nálam is szinte dettó ue. megy mint nálad. Vonat, de csak 2x14 perc, mert én később/előbb szállok fel/le mint te :) Ennyi időbe nem sok minden fér bele szóval hosszadalmas dolgokba (game, book) nem kezdek bele. Röviden: Facebook (Facebook for Android), mail (Gmail) és egy kis RSS (gReader). Közben meg mehet a rádió (Desire default).

Deino · http://play.blog.hu 2012.03.12. 20:16:42

Én azt fontolgatom, hogy fogom rángatni magammal a laptopot, szépen begépelek ilyenkor egy-egy cikket. És akkor már mégse annyira üresjárat az egész vonatozás, meg a cikkírást is nagyban megkönnyíteni szvsz :)

Egyetlen hátránya, hogy ehhez ugye rángatnom kéne magammal egész nap a laptopot, ami azért mégse egy pillekönnyű darab :)

pFrog 2012.03.12. 23:40:15

Régen autóval jártam dolgozni, aztán rájöttem, hogy jó nagy baromság (több okból is). Most vonat + BKV és így legalább van egy kis időm olvasgatni... :) Pont annyi, hogy a napi történéseket átfussam, a hosszabb cikkek meg kapnak egy csillagot a gReader-ben vagy Read It Later és otthon (vagy a munkahelyen :) ) folyt.

PS: sok embert látok akik a vonaton notebookkal tolják (vagy tablet) úgyhogy hajrá... én meg majd a másik "vagonban" (na jó, csatolt FLIRT-ben) olvasom is :)

Deino · http://play.blog.hu 2012.03.12. 23:43:07

@pFrog: kis színfalak mögött, de a cikkek jelentős mennyisége (minimum 90%) időzítve szokott kimenni. Kivéve talán egy-két brékingnek megítélt hír.

Pl. a mai két cikk is valamikor múlt szerdán lett begyűrve a bloghu motorba, valószínű holnap + szerdán megint bedurrantok egy komolyabb adagot :)

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása