Path 2.0

2011.12.15. 15:20 // Írta: Deino

path.jpg

Hol rontotta el anno a Path fejlesztőcsapata az androidos debütálást? Megmondom én, hogy hol: saját szerencsétlenségükre pont azon a napon akarták meghódítani a Marketet, amikor a Google betolta a köztudatba a Google+ szolgáltatást szőröstűl, bőröstűl, appostul, mindenestől. Ezért a kutyát se érdekelte a Path droidos bemutatkozása.

Pedig iOS alatt viszonylag pofás siker volt az 1.0 verzió. A szolgáltatás gerince az lenne, hogy a Facebookkal ellentétben itt nem jelölöd be még a szomszéd macskáját is, akit egyszer láttál átfutni a kerten, hanem tényleg csak a legjobb barátokkal osztogatod meg a képeid, életed apró történéseit - de tényleg azokkal, akinek fejből fel tudod idézni, hol van sebhelye, anyajegye, tetoválása. Szóval olyanokkal, akikkel már ástatok el Las Vegasban prostituáltat egy rosszul (vagy jól, nézőpont kérdése) sikerült legénybúcsú után. Ezt anno úgy próbálták elérni, hogy csak 50 ismerősöd lehet - a 2.0-ban már 150 ez a szám, elkurvultak a srácok.

A kezelőfelület csillagos ötös: csodálatosan egyszerű, jól használható, és közben baromi szép. A helyi "News Feed" felépítése, és a saját "cover" fényképünk megoldása egyébként egy az egyben a Facebook Timeline másolata, ami nem baj, mert jó helyről loptak - és itt ráadásul még jobban is működik, mint a Cukorbergék oldalán. A fényképek, zenék, státusz ápdétek megosztása pofonegyszerű - a státuszokat ki is tudjuk tolni twiterre, ez totál meglepett. Összeségében: a legjobb mobilos social media app és szolgáltatás. Pont. Vége. Finito. Bocsika, Google Plus!

Min vérzik el az egész? Amin minden új social media szolgáltatás. Be kellene törni egy mocskosul telített piacra. Mindenki az új Facebook akar lenni, vagy az új Twitter, de egyszerűen képtelenség átrángatni, átnevelni az ismerősöket, hogy ezt használjátok, mert ez jobb. Örülhetek, hogy nem kell az iwiwen reszelnem a retinámat, ha írnom kell valakinek, mert végre mindenki átszokott a kisebb rosszra, a Facebookra. Nem hogy még megpróbáljak minden okostelefonost átszoktatni a Pathra. Küldtem meghívót 2-3 Facebook ismerősnek, de ennyi.

Remélem a Facebook felvásárolja őket egy vagon pénzért, és egy az egyben lenyúlja a felületet. Ahogy van. Az talán heppiend lenne mindenkinek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása