Sepregetünk a Google háza táján: 200 millió meg a Music

2011.11.17. 11:54 // Írta: Deino

200milactivations.png

Először: megvolt a 200 milliomodik aktivált android készülék. Ez pláne annak fényében döbbenetes, hogy alig fél éve volt, hogy megütötték a száz milliós számot. Hat hónap alatt megduplázták. Nagyon durva. Minden nap 550 ezer új androidos gépet aktiválnak, ez elképesztően magas szám.

A másik nagy hír: kijött a Google Music Store. Hogy akkor miért nem írunk róla sokkal bővebben? Mert US only a dolog, egyelőre. Anno várni kellett a Marketre, hát sajno várnunk kell erre is. Annyira nem hoz lázba az online zenevásárlás telefonról, de azért megnéztem volna. Van "Free Song of the Day", meg "Editor's Choice", és ilyen finomságok. A Free Song of the Day például elég érdekes, kíváncsi vagyok mennyire húzhat fel egy nóném előadót, ha kapnak egy ilyet. Elvégre szeretjük, ami ingyen van, és ha a 200 millió aktivált gépből csak 1 millió letölti, már az is mekkora publicitás?

A Google lepaktált a nagyobb kiadók közül a EMI, Sony Music, Universal hármassal, és egy rakás indie kiadóval. Nem vagyok otthon a zenei kiadók világában, szóval nem tudom biztosra, hogy ez mekkora lefedettség, de gondolom nem rossz.

A Google Music cloud részébe 20,000 számot tunkolhatunk bele ingyen és bérmentve. A szolgáltatás ezen részét egyébként kis hazánkból is lehet használni: ha egy amerikai proxy mögül beregisztrálunk, után már nem nézi a szerver, hogy honnan használjuk a dolgot. Csak vásárolni nem tudunk majd.

Ami mocskosul tetszik, hogy beledobták ebbe az egész mixbe a Google+ integrációt: ha megveszel valami zenét, azt megoszthatod a G+ ismerőseiddel: teljes egészében meghallgathatják az adott számot - persze csak egyszer, de akkor is. Pofás, na.

Van Artist Hub, ami annyit takar, hogy beregelhetsz mint zenész, (25 dolcsi a reg), és utána felrakhatod a saját zenéid. Kiadó, minden nélkül. 70-30 arányban van a bevételen való osztozás, ahogy a Marketen is. A végére álljon itt egy kis videó, és csókolom, már így is többet írtam, mint szerettem volna:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása