SwipePad

2011.10.09. 14:25 // Írta: Deino

Az appok között váltás bizony nem mindig a leggyorsabb android alatt. Vissza a homescreenre/az app drawerbe, vagy hosszan nyomva tartani a home gombot... Nem mindig a leggyorsabb, legkényelmesebb megoldás. A napokban találtam rá a SwipePad nevű csodára, ami röhejesen megkönnyíti az alkalmazások között való ugrándozást.

Telepítjük, elindítjuk. Választani kell a kis drágának egy indító zónát, alapjáraton ez a képernyő jobb felső széle. Ha arra a zónára rátaperolunk, és elhúzzuk az ujjunkat bármelyik irányba, akkor azonnal bejön a SwipePad felület, ahová 12 kis ikonkát állíthatunk be - érdemes nyilván a legtöbbet használt appjainkat betenni oda. A progi egy nagyon szolid, de még éppen elegendő mennyiségű haptic feedbackkel jelzi, ha rátenyereltünk, tökéletes tényleg. Beállítgatjuk neki, hogy milyen progikat akarunk indítani, és már mehet is a menet.

És gyors, mint a villám. Úgy lehet vele ugrálni az appok között, hogy öröm nézni. Eddig a Tweetdeckből átmenni bárhová úgy nézett ki, hogy home gomb, aztán még lehet, hogy lapozni is kellett, ikont megkeres, klikk. Most meg? Egy mozdulattal ugrálok a leggyakrabban használt appok között. Zseniális.

Az elején aggódtam kicsit, hogy nem fogok-e véletlenül beleakadni scrollozás közben, meg ilyenek, de az elmúlt két nap tapasztalatai alapján erről szó sincs. Csak akkor indul el a dolog, ha én akarom, perfect, pont. Maga az alap program ingyenes, de a Marketen lehet hozzá venni bagóért mindenféle kiegészítőket, én erősen fontolgatom, hogy a Task Manager modult be kéne szerezni. Próbáljátok ki, mert érdemes nagyon, lazán ötcsillag.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

waccamár 2011.10.09. 17:13:51

kb fél éve használok Wave Launcher-t, hasonló, keress rá.

pcdevil · http://twitter.com/pcdevil 2011.10.10. 12:48:22

esetleg várható egy aktuális körkép a launcherekről? vagy nem változott ezen a fronton semmi?

Deino · http://play.blog.hu 2011.10.10. 13:12:36

@pcdevil: öööö, én pont nem Launcherezek egyáltalán, szóval nem vagyok annyira képben velük :)

A nagy playerek tudomáson szerint még mindig a LauncherPro, ADW és Go Launcher hármas, de van vagy egy raklap launcher.

pcdevil · http://twitter.com/pcdevil 2011.10.10. 14:10:15

@Deino: ohh, oké:)
az ismertebbeket használtam már énis, használom is a go-t, de valahogy egyiknél se éreztem azt, hogy ténylegesen kézreállnának.
most így xda-n rákeresve leltem rá hogy miui launcherre, most kipróbálom jól:) (mert gondolom te is ezt használod, csak beépítve a romba, nem?)

lordrash 2011.10.11. 09:15:22

imadom! köszi a cikket rola, zsenialis app :D

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása