Samsung Galaxy Skin: a hajlékony telefon

2011.07.30. 11:56 // Írta: Deino

A Samsung már elég rég megvillantotta a hajlékony AMOLED kijelzőket, de a gyakorlatban még mindig nem kezdtek vele semmit. Nem olyan rég előálltak egy szigorúan concept telefonnal, én meg csak vakarom a fejem. Hajlékony telefon? Ez kicsit úgy hangzik, mint a szeletelt sör. Poén, poén, de mi a lótuszt kezdjek vele?

Mivel az egész csak papíron létezik, a techspec részt se kell nagyon komolyan venni: 4-inches Super AMOLED, a hajlékony fajtából. 800x480-as felbontás, 8 megapixeles kamera, 720p videó, a processzorral meg nem szórakoztak, majd eldöntik, ha egyszer elkészül.

Azért kicsit félek tőle, hogy nagyon hamar megkopna az újdonság varázsa. A hajlékony telefon elméletben tök jól hangzik, de az app fejlesztés böszme nagy pain in the ass lenne rá, nem beszélve arról, hogy oké, hogy a kijelző hajlik, de akkor most valaki álljon elő a hajlékony procival, rammal, ésatöbbbivel. Mert az nem lenne túl szexuális, ha meghajlítod a telefont, és a chipset meg ott dudorodik a kijelzőn.

Nem véletlenül csak koncepció az egész, nagyon sokat kell még szerintem fejlődni a technikának, hogy ebből használható valami legyen. Ha lesz egyáltalán. De a kérdés adott, ti vennétek ilyet? Nem lenne para, hogy a farzsebben összegyűröd a gépet a békávén, vagy hogy a Balaton mellett mondjuk nem tudsz rendesen frútnindzsázni és twittelni, mert elhajlik a teló a negyven fokban?

Részemről egy erős nem a válasz. A telefonnak legyen súlya. Tartása. Fogása. Gerince. Már attól agybajt kapok, ha egy mobil nyikorog a gombnyomásra, nem tudom mit csinálnék, ha egy rossz mozdulattal el lehetne hajlítani a gépet. Szerintem az idegeimre menne. Az én mobilom ne jógázzon, és pont :)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.tnm (törölt) 2011.07.30. 12:07:19

ez úgy van, hogy amíg készenléti állapotban a nadrágodban tartod, addig puha és hajlékony.

ha használni akarod, akkor egy darabig dörzsölgetni/markolgatni kell és attól megmerevedik

#singleEntendre

Deino · http://play.blog.hu 2011.07.30. 12:10:11

Hölgyeim és uraim, fentebb olvashatják az év kommentjét :) .tnm, a szerkesztőség nevében fejet hajtok nagyságod előtt: o_

Bagameri_ 2011.07.30. 16:08:08

Ne feltétlenül kézben tartható készülékre gondolj. Ez lehet valami embeded cucc is, erre is volt már példa (igaz nem lett népszerű), mondjuk egy kabátba integrált mobil kijelző.

szmoker (Homo Trollicus) 2011.07.30. 18:56:48

@Rum-cájsz: az olyan, mint a torok talpnelkuli zokni?
:D

KékFény6 2011.07.30. 19:30:54

@.tnm: Akkor ez női telefon lesz!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.07.30. 23:18:57

Nekem tetszene! Mondjuk lenne 10"-os kijelző, de 4 rét hajtogatva. Tábla gép és telefon 1ben. Nekem tetszene!

És persze sokkal könnyebb is lenne. Nekem a buszon olvasgatva leszakad néha a kezem.

szabi113 2011.08.08. 17:45:53

@Deino: Miért? folyékony akksi már van, és egy pár hete olvastam flexibilis chipekról az engadgeten. Nem vagyunk már messze.

Bár én az apple által tolt, alakját változtatni képes kijelzőre szavazok (amin valójában éreznéd a virtuális gombokat)

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása