Kongregate

2011.01.18. 20:30 // Írta: Deino

[Disclaimer: Rövid leszek és velős, mert kissé sietve írom a kritikát (előre is elnézést a helyesírási hibákért, ha netán marad benne valami!).]

A koncepció: egy külön Market, flash alapú játékoknak. A Kongregate amúgyis benne van a flash bizniszben, mivel a kongregate.com az egyik legnagyobb ingyenes flash játékokat gyűjtő oldal.

Szóval, mennyire sikerült nekik elhozni ezt a modellt androidra? A csillagok számából gondolom sejtitek, hogy elég jól. A játékok futtatásához egyik oldalról egy Adobe Flash telepítésre van szükség, android részről pedig legalább egy Froyóra. Állítólag 300 játék elérhető ebben a flash marketben, én hármat próbáltam ki, egész jól futott mindegyik. Mondjuk én egy kissé húzott Desire meglepően elégedett tulajdonosa vagyok, gyengébb telefonokon nem tudom, hogy mennyire sima az élmény (kommentekben várjuk az észrevételeket!). Ja, és kell neki valamilyen formában net, mert első indítás előtt letölti a kiválasztott játékot a memóriakártyára. (csak egyszer tölti le).

 

A játékokról szerintem nem fogok írni, egyrészt időm se lenne végig menni háromszáz játékon, másrészt hely sincs neki. Maga az app grafikailag nagyon szép, konkrétan lazán jobban néz ki, mint az Android Market, és eléggé kézre áll. Van minden, amit egy hasonló programtól elvárna az ember: screenshotok, leírás, csillagozási rendszer, kommentelés, legnépszerűbb játékok mindenféle kategóriákban, a szervezők által legjobbnak ítélt játékok. Pazar.

Az akksit a teszt alatt nem zabálta agyon egyik játék sem, de kíváncsi leszek 20-30 perc nyúzás alatt változik-e majd ez a helyzet. Kijár neki az öt csillag, annak ellenére, hogy nem tudom, hány olyan játék lesz a kínálatban, amivel teljesen elégedett leszek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zozo2001hu · http://www.csekkold.hu 2011.01.18. 21:21:13

Szinte hihetetlen hogy szaggatásmentesen és gyors precíz irányítással játszhatóak ezek a flash alapú gammák mobilon. Én még sokszor görgetni is alig bírok egy flash alapú weboldalon.

Habár marha jól jön sokszor a flash támogatás android-on, de bizony legtöbbször úgy érzem, hogy nem az igazi mobilon ez a technológia.

(Szintén HTC Desire tulaj.)

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2011.01.18. 22:16:54

@zozo2001hu: Itt teljes képernyőn mennek a tartalmak, úgy gördülékenyebb, mint amikor a teljes weblap renderelésébe kell még beleintegrálni a Flash-tartalmat is.

Egyébként elég simán futnak, bár érezni a proci mögötti terület hőmérsékletéből, hogy szerencsétlen kolibrit nagyon meghajtja. Galaxy S 2.2.1 (JPY).

KékFény6 2011.01.19. 18:42:16

@zozo2001hu: Mobilon jobban optimalizálják a flash lejátszót, mert kevés az erőforrás. PC-n letojják, "vegyél erősebb hardvert" címen.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása