Iwiw, iwiw...

2010.07.20. 12:01 // Írta: Appdroid Hungary

Kicsit felemás érzéssel írom ezt a kritikát. Egyfelől végre nyit a magyar szociális média az android meg úgy in general a mobil platform felé, szóval hurrá! De. És persze, hogy van egy de, mert mindig van de. Három csillagot kapott, de abból egyet csak azért, mert magyar és mert csak. Jöjjön hát a kicsit szomorkás hangulatú teszt.

Pedig az elején olyan jól indult: egyszerű, letisztult kezelőfelület fogad a bejelentkezésnél, a program villámgyorsan száguld is tovább a Hírfolyamra, ahol is az embert szájba verik az ikonok. Ugyanazok az ikonok, amik a iwiw webes felületen fogadnak minket, csak - már ha ez lehetséges egyáltalán - sokkal rondábban. Ez tippre az alacsony felbontású ikonok miatt van, de mivel olyan helyzet nem nagyon fordul elő, ahol nem találkozunk ikonnal, a kezelőfelület kifejezetten ronda.

 

Maga a program villám gyors, aminek egyfelől örülünk - fényévekkel gyorsabb, mint bármelyik fészbúkos versenyző - másrészről ettől csak kicsit még fájóbb a kezelőfelület rusnya mivolta. Még véletlenül sem sikerült mobilról frissítenem az állapotom, állandóan egy szép kis 500-as hiba fogadott. (Ismeretlen hiba a betöltés során.). Fényképet lehet ugyan feltölteni, de csak azt, amit most lőttél. SD kártyáról kiválasztani valamit a feltöltéshez, urambocsá' több kép feltöltése egyszerre? Mit is képzeltem.

Az ismerősök listája szintén veszett gyors, ha meg van adva telefonszám, akkor két klikkel tárcsázható is. Csak éppen az ikonok itt is rusnyák, és valaki a még nagyjából vállalható hófehér hátteret valamilyen indíttatásból halvány takonyzöldre cserélte, nagyban rontva az összhatást.

A már meglévő albumainkba nem tölthetünk fel képet, de ez már meg sem lep. Az viszont meglepett, hogy mind a keresés, mind ismerőseink galériájának nézegetése hatványozottan gyorsabb a webes felülethez képest. Érdekes.

Az ismerősök adatlapján a funkciók 80%-a csak és kizárólag a menü gomb megnyomásával elérhető, nem ártott volna legalább legalulra valami gomb, amit megtaperolva feljönnek ugyanezek a funkciók.

tl;dr:

Lehetett volna jó is. Ez a mondat hangzik el a leggyakrabban magyar szolgáltatások kapcsán, sajnos az androidos iwiw alkalmazás sem kivétel. Félelmetesen gyors, de sajnos ugyanakkor félelmetesen ronda is, kulcsfontosságú funkciók vagy hiányoznak, vagy bugosak, vagy pedig körülményes előhívni őket. Félreértés ne essék, örülök neki, hogy az egyik legnagyobb -  ha nem a legnagyobb - magyar közösségi portál végre nyit a mobil platformok, pláne az android felé, örülök, hogy van iwiw app, de ez így sajnos kevés kicsit. Lehetett volna jó is, de nem lett az. Ettől még nem rossz, csak egy kicsit. Remélem a későbbi frissítésekkel sokat javul majd a helyzet. Még van esélye jónak lenni.

 

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VoGRoN 2010.07.20. 13:10:03

Barracode scanner beszkeneli de a market viszont már nem találja

Appdroid Hungary 2010.07.20. 13:14:53

Hmm, érdekes, nálam simán megtalálja (HTC Desire 2.1, nem rootolt.). Ötletem sincs. Market enabler van feltéve?

Appdroid Hungary 2010.07.20. 13:15:25

@VoGRoN: úgy se találja, ha rákeresel a marketben, hogy iwiw? Mert akkor a telefonban lesz a hiba.

VoGRoN 2010.07.20. 13:23:40

@Appdroid Hungary: úgysem. T-Pulse llaszlo 1.8-as rom. Viszont ha az apk-t valaki feltudná dobni valahova azt megköszönném.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása