Ready, Steady, BANG!

2012.07.13. 14:00 // Írta: Deino

readysteady.jpg

Az eddigi legjobban kivitelezett reflexjáték, amit csak láttam: stílusos, fekete fehér 8-bit grafika, döbbenetesen folyékony, igényes, kidolgozott animációk, minden apró részletre odafigyelve. De tényleg, az ember csak nézi a több tucat különbözően leanimált cowboy halált (külön megtekinthetőek az egyik menüpont alatt), a cél tévesztett lövések egy pixeles lyuka felett alig láthatóan szivárgó füstcsíkot, az igényesen összerakott tehenész legényeket, a minden részletre kiterjedő gondosságot, amivel a játék készült.

...Akkor mégis mi a gond, hol van a prérikutya elásva, mitől maradt szigorú a szerkesztő szakértő szívvel osztályozó keze, amivel csak három (sheriff)csillagot biggyeszt a Ready, Steady, Bang! neve mellé? Elmondom, csak előbb bekoccintok egy whiskey-t gyorsan - a lovamnak meg egy vödör zabot, Joe!

A játékmenet ugyanis olyan sivár, hogy szinte látja az ember a lelki szemei előtt megjelenni a forró, tüzes sivatagot - oázis sehol. A single player annyiból áll, hogy kapunk (egyre gyorsabb) cowboyokat, szépen szembeállunk velük a képzeletbeli város virtuális főterén, egy gépi hang pedig bemondja: Ready... Steady... BANG! Amikor a elhangzik a beng, nekünk jól rá kell csapni a képernyőre, és ha előbb "lőttünk", mint a gépi ellen, akkor mi kapunk egy pontot, ha meg nem, akkor az ellenfél.

A kimúlást kísérő látványos animációk egy darabig szórakoztatnak, a párbaj addig megy, amíg valaki el nem ér öt pontot: ha mi nyerünk, hurrá, jöhet a következő (erősebb) legény a gáton, ha meg nem, lehet újra próbálkozni. Ha a beng előtt lövünk, akkor meg a szegény játékosunk remegő térdekkel várja a biztos halált... és ennyi. Ez volt a single player mód.

Verdikt: A multit nem próbáltam, de nem tudom, mennyit dob a dolgon. Egy survival mód, bármilyen higshscore lista vagy valami még azért lazán belefért volna, mert ezt nagyjából 10 perc alatt meg lehet unni. Nagyon nagy kár érte, mert amúgy zseniál az egész játék, de így nem adhatok érte ennél többet. Mindegy, veszem a kalapom, és szomorú szívvel ügetek el a naplementébe.

[ google play ]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DuDe 2012.07.13. 15:25:59

pedig érdemel kétszemélyest játszani, mert osztott képernyő, és egymás elleni párbaj van... :)

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod