Viszlát, Android Market! Helló, Google Play!

2012.03.06. 19:47 // Írta: Deino

Google_Play_Web_Home_FINAL_gallery_post.jpg

Nem szaroznak a Mountain View-s sárcok, akkora kaszát nyomnak a már egész jól bejáratott Android Market névnek, hogy a tűzfal adja a másikat. Nemes egyszerűséggel fogják az eddig többé-kevésbé külön kezelt android alkalmazás piacot, a Google Music Store-t, a digitális film és könyvvásárlást, és egyetlen szuper-site alá bedöntenek mindent: ez lesz a Google Play.

Maga a kezdeményezés dicséretes, tetszik a "mindent-egy-helyen" elv, pláne ha a desktop-PC felület megvalósításából sem marad ki a webes Market legjobb húzása, az egy klikkes over-the-air installálás. Képzeld el, hogy meg akarod venni a kedvenc bandád legújabb számát. Google Play, Music, keresés, naezazmegvan, klikk >> és a Google Play már rúgja is rá wifin át a telefonodra, vagy a táblagépre, esetleg mindkettőre.

A filmek menüpont dettó szimpi ilyen szempontból, és azt se feledjük el, hogy az igen laposan teljesítő Google TV felé is gondolom ezzel nyitnak. Ha a táblagépre itt veszed a filmet, sorozatot, akkor nem fogsz érte kicsengetni még egyszer valahol máshol érte zsét, hanem olyat tévét veszel, ami nem rinyál, ha a Google Play-t tolod neki.

Remélem, mindezek mellett élesítik végre a régóta ígérgetett, általam messiásként várt apple féle Game Centert majmoló megoldást is, ha már Google Play az új név... Apropó. Maga a név egy hangos pföjjj kíséretében jött viszont ki a számon, akkor már lett volna inkább Google Market, vagy ha valami marketing fejes úgy érezte, hogy az túlságosan is egybenőtt a vásárlók nevében az android platformmal, akkor lehetett volna Google Store. De ez legyen a legnagyobb bajom vele, tényleg.

updét: van videó is, amiben egy gép hang meséli nekünk a funkciókat. Sőt, van fasza landing page is, tonnányi infóval

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yitsushi · http://blog.code-infection.com/ 2012.03.06. 20:17:13

persze mi ebbol magyar honban annyit eszlelunk hogy Android Market -> Google Play... tobbet nem.

Deino · http://play.blog.hu 2012.03.06. 20:50:05

@yitsushi: a fizetős Market is eljutott hozzánk, a Balkán végére, gyanítom, hogy a Play is elfog jutni ide teljes pompájában előbb, de inkább utóbb.

yitsushi · http://blog.code-infection.com/ 2012.03.07. 08:23:05

@Deino: A fizetos marketre volt nyomasa a google-nek, hogy a telefonjai/OS-e sz* se fognak erni, ha nem vezeti be.

Deino · http://play.blog.hu 2012.03.07. 08:30:01

@yitsushi: Öööö, a Google-nek kifejezett érdeke, hogy minél több országban tudja nyomatni a könyveket, zenéket, filmeket, de ezt mind-mind le kell tárgyalja a stúdiókkal, kiadókkal, egyéb. Az meg idő, ennyi.

yitsushi · http://blog.code-infection.com/ 2012.03.07. 09:37:05

Csak van olyan orszag ahol sok tarsa jelen van (amazon, apple/itunes, etc) es a google music, movies, books meg nem. Es ezekben az orszagokban sem nagyon van rola hir, hogy mennenek a targyalasok, pedig jellemzoen szoktak rola hirek lenni, mint ahogy magyar honban is megjelentek hirek hogy itunes valoszinuleg jonni fog, ugy spanyol honban is ugyan igy volt anno es ott sincs hir rola hogy a google erolkodne a kiadokkal/jogvedokkel/miegymassal...

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása