HTC Edge: az első négymagos telefon

2011.11.08. 10:41 // Írta: Deino

htc_edge.jpg

Kiszivárgott, Kiszivárgott... A HTC bizony egy kész erőművet akar a zsebünkbe tenni, a várható megjelenés 2012 első negyedéve. Csak mellesleg jegyzem meg, hogy a cég a tervek szerint 2012-ben csak és kizárólag felső kategóriás telefonokat akar kihozni, úgy tűnik a budget irány nem jött be nekik mégsem. Na, de lássuk azokat a specifikációkat:

  • Quad-core, 1,5 GHz-es Tegra 3 processzor
  • Android 4.0 alapok, megspékelve az új, 4.0-ás Sense körítéssel
  • 4.7-es kijelző, 720p (felbontás)
  • 1 GB RAM, 32 GB belső memória
  • Beats audio hangrendszer
  • 8 megapixeles kamera, 28-milliméteres, f/2.2 lencsékkel
  • 10 mm körüli vastagság

Kettő fő kérdés merül fel a gép kapcsán: jó-jó, szép dolog a négy mag, de véletlenül nem lesz ennek az a vége, hogy 2 óra alatt lemerül a telefon? Elvileg nem, mivel a négy mag mellett sunyiban van egy ötödik is, ami pont azért lett berakva, hogy a proci véletlenül se pazaroljon egy csepp áramot se. Az ígéretek szerint még tovább is fogja bírni szusszal, mint a dual-core csodák.

A másik már érdekesebb kérdés. Ha Ice Cream Sandwich lesz az oprendszer, akkor miért is vannak fizikai gombok a kijelző alján? Mert azok bizony eléggé fizikai gomboknak néznek ki. Ami nem éppen cool dolog, kedves HTC...

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dezmond 2011.11.08. 12:59:11

"Ha Ice Cream Sandwich lesz az oprendszer, akkor miért is vannak fizikai gombok a kijelző alján?"
A gombok elhagyása csak egy lehetőség, én speciel örülök, hogy nem a képernyőből vesznek le értékes pixeleket, hanem maradtak a hagyományos megoldásnál. Kapacitív gombok FTW :)

"a cég a tervek szerint 2012-ben csak és kizárólag felső kategóriás telefonokat akar kihozni, úgy tűnik a budget irány nem jött be nekik"
MSM7227-es telót árultak 90k-ért (wildfire ass), nem csodálom hogy nem fogyott...

Deino · http://play.blog.hu 2011.11.08. 14:39:26

@dezmond: de épp ez lenne a lényeg, hogy nem vesz el helyet a képernyőből, hanem annyival "magasabb" a képernyő. És szükség esetén azt a helyet is be lehet áldozni pl. videóknál.

Én mindenképp ki akarom próbálni az on-screen billentyűzetet. A kapacitív és a fizikai gombok közül kérdés nélkül a fizikait választom, de az on-screen teljesen más tészta...

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása