LazyDroid

2011.05.16. 07:30 // Írta: Deino

A Lazydroid azoknak készült, akik szeretnék a telefon bizonyos funkcióit a számítógépükről használni. Ehhez két dolog szükséges, jobban mondva három. Telepíteni kell az alkalmazást a Marketből, telepíteni kell egy klienst a számítógépre is, és kell egy böngésző (az aktív wifi kapcsolat magától értetődik, ugye?).

Ezek után a dolog elég egyszerű, appot elindít, kiír nekünk egy címet, amit be kell másolni a böngészőbe, és bumm, kész is vagyunk. Ezek után elérhetők a funkciók. Sajnos az alkalmazásokat nem tudjuk elindítani, pedig szerintem az elég jópofa lett volna. De tudunk küldeni SMS-t, böngészhetünk a kontaktok között, van fájl kezelőnk, amivel a memória kártyán tudunk böngészni, fel és letölteni, szóval elég hasznos kis cucc. (Nálam mondjuk nem csak a memóriakártya, hanem az egész telefon látszott rajta, eléggé meglepődtem a system mappa láttán, a legtöbb ilyen app azt nem mutogatja.)

Van még egy camera nevű menüpont, amivel a telefon kameráját tudjuk megnézni, ennek kb. nulla gyakorlati funkciója van szerintem (mivel se felvételt készíteni, se webkamerának beállítani nem lehet), de ettől függetlenül lehetséges. Ami érdekes volt, hogy a clipboard tartalmát is lehet a telefon és a számítógép között másolni, cserélgetni.

Az egyetlen nagy negatívum, amit fel tudok róni neki, hogy nem tud "rendesen" telefonálni. Egy ha rányomunk a hívás gombra, akkor a telefonon indul meg a hívás, kihangosítóra téve a telefont. Ami jó-jó, ha épp az asztalon van a mobil, de azért na. Persze lehet, hogy csak az én elvárásaim túl magasak. Az a baj, hogy hiába sokfunkciós alkalmazás, ha ebből igazán csak három dologban jó: kontaktok, sms, fájlkezelő. Ezért lett az ítélet három csillag, azért egy képzeletbeli fél csillagot nyugodtan vegyetek mellé.

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lajthabalazs · https://google.com 2011.05.23. 10:20:51

Jó kis alkalmazás lehet. A kamera funkciót nem kell lebecsülni. Ha élő képet mutat, akkor Prnt Scrn-nel lehet vele fotózni (nem a legjobb minőségben) és egy virtuális webkamera alkalmazással lehet webkamerának is használni.

A telefonhívás funkció pedig nagyon jó, ha otthon hagytuk a telefont, mert felhívhatjuk vele saját asztali készülékünket, és belekiabálhatunk a lakásba, hogy valaki hozza utánunk a telefont. Lehetne, hogy megcsörgessük, és valaki felveszi, de az nem működik néma módban.

devDavid · http://blog.hu 2011.05.23. 11:04:51

én feltoltem telefonra az appot, semmi mást nem telepítettem, just works!

üdv,
kisPocok

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása