Foursquare 3.0

2011.03.09. 09:35 // Írta: Deino

 

Jelentős újítást kapott a Foursquare mind iOS, mind android alatt. És ezúttal igazi, zamatos, friss és ropogós vérfrissítésről van szó, nem csak némi grafikai turbóról, vagy a hozzászólások / fényképek hozzáadásáról. Itt a rendszer szívébe nyúltak bele, méghozzá nagyon jól!

Első körben kaptunk egy új funkciót, Explore néven: ami a térképen megmutatja a közelben levő legnépszerűbb helyeket. Ráadásul keresgélni is tök jól lehet benne: vannak főkategóriák (food, coffee, nightlife, shops, arts & entertainment), de konkrét címszavakkal is boldogul a rendszer, mint pl. a sör, hot-dog, biliárd. Már persze, ha van a közelben ilyen hely.

Másodszor, a checkin után teljesen más kép tárul elénk. Látjuk az eddigi infókat, persze: hányszor voltunk itt, tippek, hány pont járt a checkinért, ki a mayor... De sunyi módon beleépítették a leaderboard részt is a dologba: én pl. látom, hogy kemény 13 ponttal vagyok elmaradva Midnite_ kolléganőtől, és hogy 2 pontra vagyok az egyéni csúcsomtól, bármit is jelentsen ez. De egyértelműen növeli a mindenhova belépegetési kedvet, nem is kicsit.

Szintén jelentős újdonság a "Specials" megjelenése, vagyis checkin előtt a foursquare szépen kijelzi nekünk, hogy hol vannak a közvetlen közelünkben akciós ajánlatok: engem pl. sokkolt kissé, hogy a Terror Háza ezzel nyitott, de mindegy. Viszont a jelek szerint a Dürer Kert és a Hintaló Iszoda is felismerte, hogy új szelek fújnak a közösségi médiában, és rágyúrtak a foursquare arcokra. Ez mocskos nagy telitalálat funkció, csak úgy mondom. Én tutira fogom használni, mert tetszik.

És hát a profilunk is informatívabb lett, látszik az elmúlt 7 napban gyűjtött pontok száma, hogy hányadik helyen állunk a "versenyben" a barátaink között, hogy milyen típusú helyekre járunk a legtöbbet, hány barátunk van, ilyenek. Összességében egy baromi jó updétet kaptunk, és nagyon, nagyon, nagyon jó irányba halad a Foursquare.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

devDavid · http://blog.hu 2011.03.09. 12:02:44

a leaderbord, nem új fícsör.

lemonkeyface (törölt) 2011.03.09. 12:15:14

klassz lett nagyon. egyedül az nem tetszik, hogy egy csomó hely szarul van bejelölve, nem lehet javítani?

Én eddig nem találkoztam a Leaderboarddal, szóval nekem ez uj ficsör.

Deino · http://play.blog.hu 2011.03.09. 12:43:20

@devDavid: persze, eddig is volt, csak eddig külön. Most már viszont mindenhol az orrod elé teszik, minden checkinnél, a saját profilodon, ahol csak lehet. Ez az újdonság benne :)

ilovebubbles 2011.03.09. 16:34:12

Lenne egy kérdésem. Hogyan lehetne bizonyos helyek helyét javítani. Mert tök jó, h nem ott vannak a dolgok ahol igazából vannak.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása