Twitter kliens körkép: Twitter for Android

2010.07.18. 16:27 // Írta: Appdroid Hungary

Az új rovatunk (event?) lényege az, hogy szépen végig megyünk minden fontosabb androidos twitter kliensen. Mi mással is kezdhetnénk, mint a Twitter által gyártott csiripelő házikedvenc?

 

Kezelőfelület

Nagyon szép, kifejezetten pofás. A szokásos kék színnel operál, fehér alapon. A nyitóképernyőn a már jól ismert madár repülget, egy idő után kiköpi a trending topicokat, pofás. A felhők a timeline-nál is úsznak, kész vizuális orgazmus. Nekem a private ("lakatos") accountoknál valamiért nem töltötte be a profil képeket. Sőt, jobban mondva csak egy embernél volt ez a probléma. Minden egész jól elérhető, a fontosabb infók látszanak, összességében minden nagyon tetszetősen néz ki, ahol van animáció, az kellően gyors és szép is egyszerre. 

 

Funkciók

Tud mindent, amit kell: listák, reply, RT, stb. Az RT mondjuk kicsit sántít, mert alapjáraton csak az új fajta ReTweet megy, de egy kiegészítővel (Twitplus) már két klikkel ugyan, de a régi fajta RT is használható. Plusz ezzel elérhetővé válik az inline image review támogatás, Reply to All, és még sok más funkció. Minimális bűvészkedés után tud abszolút mindent, amire csak egy twitter kliensnek szüksége lehet. 

 

Killer Feature

Leginkább az, hogy lehet szinkronizálni a tweeteket a telefonkönyves kontaktokhoz. Más nagyon nem jut eszembe.

Ami kimaradt

Conversation view. Az nagyon. Persze végig lehet klikkelgetni egyesével az "in reply to" gombot, de ez nem túl kényelmes, és elég fapados megoldás. Ennél szebben is lehetne. Badword filter. De ez minden eddig látott androidos kliensből kimaradt, szóval nem tudom nyugodt lélekkel bevágni érte a fekete pontot. Az "autocomplete nicks" viszont kicsit hiányzik.

Végszó

Átlag usernek tökéletes, némi tuning után tud mindent, amire csak egy twitter kliensnek szüksége lehet. A felület kellemes, jól használható. Nyugodt lélekkel osztok ki rá egy 7/10-es pontszámot.

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sonor 2010.07.19. 09:09:54

hát,én ezt használom, mint átlag úzer tök megfelel. néha a frissités gomb öngyilkos lesz nálam,és valamiért nem reagál, amúgy minden hasit rajta szépen

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása