Android Hírek

2010.07.17. 14:00 // Írta: Appdroid Hungary

  • Megérkezett az utolsó szállítmány Nexus One a Google Online boltjába. Ha ez elfogy, akkor ezentúl a Google nem fog árusítani Nexus One telefonokat. (Persze más kereskedők ettől függetlenül még ugyanúgy árulják.)
  • A Rovio iPhone és iPad sikerjátéka, az Angry Birds már nagyban úton van Androidra. Ha a videó láttán te is várod a játékot, tessék feliratkozni a levlistára.
  • A Skies of Glory című II. világháborús repülőgépes-lövöldözős játék az első, ami egymásnak ereszti az iOS és az Android platform játékosat. Mivel Androidon kemény 5 amerikai dollárt kóstál a játék, sajnos mi kimaradunk a buliból.
  • A tavaly decemberben startoló Yelp nevű androidos alkalmazás lassan eléri az 1 millió letöltést. A program a közelben található éttermekről, egyéb vendéglátó helyekről ad böngészhető információt. Sőt, a legfrissebb ápdét után megjelent Foursquare mintára a chekin system, és persze a hozzá tartozó badge rendszer is. Mivel US only a dolog, nálunk nincs nagy jelentősége, kivéve, hogy talán a siker hatására elindulnak világszinten is.
  • A Motorola reagált a tegnapi rémhírekre: a híresztelésekkel ellentéteben a Droid X-ben található eFuse nevű chip nem vágja teljesen gallyra a telefont, ha nem a gyári oprendszert észleli indításkor, "csak" megbénítja azt. Amint visszakerül a gyári, tehát Motorola által "leokézott" rendszer - például egy rendszer visszaállítás után - máris újra működik a telefon. Nem éppen opensource gondolkodás. Persze az átlagos felhasználót a létező legkevésbé se érdekli ez, hiába is intenek mindenkit óvatosságra a derék modderek. Azért reméljük nem csinálnak belőle rendszert.
  • Itt található egy egész részletes kis írás az Android oprendszerről, a kezdetektől egészen a még távoli 3.0 Gingerbreadig.
  • A Motorola Droid X telefonokat egyébként a fent említett eFuse dolog ellenére is már az első napon mind egy szálig elkapkodták a derék amerikai állampolgárok. Hello Moto!
  • Van itt némi matekos bűvészkedés, miszerint az androidos telefonok jobban fogynak, mint az iPhone 4. Hát, eléggé becslés alapú a dolog, eléggé erőltetett, plusz az összes eladott iPhone 4 az Applenek bevétel, Android gyártó meg mint égen a csillag, ergo a bevétel is szétoszlik... Majd ha a HTC / Samsung / Motorola egyik telefonja egy az egyben lenyomja a legfrissebb iPhone modellt, akkor lesz teljes a boldogság.
  • A Samsung Galaxy S egyik jópofa újítása az "átlátszó telefon" alkalmazás. Állítólag sétálás, vezetés közbeni SMS-re kiváló. Én biztos ki nem próbálnám.
  • A CreativeDesign összeállított egy tízes listát android appokról designereknek és webfejlesztőknek.

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása