Elemzés: Foursquare interfész

2012.08.04. 14:00 // Írta: Deino

Screenshot_2012-07-31-18-53-29.png    Screenshot_2012-07-31-18-55-02.png

[ disclaimer: a Foursquare olyan app, amiről már írtunk párszor a blogon, így a tesztelést most ki kell hagyni. Viszont úgy döntöttem, ha már szombat van, pangás és Holo-hétvége, akkor kicsit megelemezzük a designt.]

Ha pisztolyt nyomnának a fejemhez, hogy válasszam ki a legjobb Holo designt, valószínű a Foursquare nyerne. Mérföldekkel. Annyira csutkára telibe találták az egész Holo szellemiséget, hogy az hihetetlen: egyszerű, minimalista, mégis látványos, apró pici meglepetések itt ott. Jól megválasztott színek, ikonok, a betűtípus is passzentos. Imádom. Nagyon jó a notificationöket jelző kis piros szövegbuborék bigyula, az nagyon bullseye.

És hát meg lehet igazából nézni, hogy is nézett ki a Foursquare 2011 márciusában. Rondán. Nagyon rondán. Minden sarkon Apple iOS utánérzés, randa, kezelhetetlen ikonokkal operáló interfész. És ami még csúnyább, hogy anno ezt az appot, ezzel az interfésszel is szerettem.

Abszolút holo, hogy ikonok helyett szövegek tabok vannak, amik között oldalra is tudunk egy mozdulattal scrollozni, imádom. Összesen három tab van, a Friends (itt mutatja feedben a barátaink éppen aktuális csekkinjeit), az Explore (hely és esemény ajánló adott környékről) valamint a Me. Érdekes, hogy a Me tabon lett jól elrejtve a beállítások menüpont, mondjuk amilyen gyakran itt be kell állítani valamit, nem is csodálom, hogy nem került jobban előtérbe. Igazából nincs rá kifejezett szükség, de azért fura.

ME   ME-FI

A fő feedről pár szót: bevezették a lájkot, a kommentek sokkal átláthatóbbak, olvashatóbbak, a képek megjelenítése gyönyörű... szóval adnék egy kisbolygó méretű pirospacsit az összes grafikusnak, dizányernek, valamint executive assistant managernek, akinek köze volt ehhez a dologhoz. Tökéletes. Jó érzékkel választották ki azt minden esetben, hogy hol érdemes szöveggel kiírni egy funkciót, és hová kell inkább ikon.

A színekről: a Foursquare felső action barja a már megszokott kékkel operál, a többi szín viszont fakó, paszteles. Ebből fakadóan a fényképek - és mindegy, hogy profilkép, vagy feedbe feltöltött - durván élénknek néznek ki, egyből odakapod a tekinteted, néma whoaaaa hagyja el a szádat. Jópofa. Gondolom nem véletlen lett sötétes-élénkpiros a notificationt jelző buborék, hanem hogy kiszúrd keményen.

Verdikt: a "legjobb 3rd party Holo design" szobrot a mezőny teljes megalázása után a Foursquare viszi haza. Különösen nagy pacsi azért a srácoknak, hogy igenis mertek szakítani az iOS designvonalával, és egy igazi android appot tettek le elénk, nem egy iOS portot. Riszpekt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bookmyface · http://hackerkepzes.hu/blog/ 2012.12.23. 22:33:35

én is imádom, főleg az azóta bekövetkezett frissítésekkel :)

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása