Friday - felejts el emlékezni

2012.07.28. 14:00 // Írta: Deino

friday.jpg

Friday, Friday, gotta get down on Friday... Nem kell megijedni, nem egy Rebecca Black szintetizátor appot szabadítottak a világra a Friday app fejlesztői - amit stílusosan egy szombati cikkben elemzünk ki. Hanem egy olyan digitális naplót, ami igyekszik minden történést és eseményt megjegyezni, ami csak átmegy a telefonon. Alapötlet? Zseniális. Megvalósítás? Gondolom rájöttetek, hogy nem véletlen a háromcsillagos verdikt.

Hol bukik el? Csak és kizárólag az interfészen. Mert az egy dolog, hogy a színek rondák. A designert, aki ezt a kéket ezzel a rózsaszínnel párosította össze, azt agyon kéne verni egy díszdobozos Photoshop CS5-el. Talán a péntek esti tequila suicide után még nem volt teljesen magánál se fejben, se szemben, amikor ezt összerakta - botrányosan ronda. Nem tudom, nem is érdekel. A login képernyő elüt az egész designtól, és a loading alatt látható háromdé kocka szintén gyilkosságra sugalló gondolatokat ültet a fejembe minden egyes alkalommal, ahogy meglátom.

Nagyon jó funkciói lennének pedig az alkalmazásnak, bele lehet kötni minden valamire való social media platformot: twitter, foursquare, instagram, stb. És az app faszányosan naplóz minden csekkint, tweetet, bejövő e-mailt, telefon hívást, SMS-t... így láthatjuk, hogy adott nap mit csináltunk, ott van előttünk egy lifestream. Vissza tudunk szűrni adott személyekre, eseményekre, helyekre... pofás.

Sajnos nem csak a design a bukta, hanem például a "csekkin" is szarul van megoldva, ami ezt a funkciót totál használhatatlanná teszi. Ugyanis van X kategória (wathcing, listening, playing, stb.), amiket az app egy betonkemény, megváltoztathatatlan sablonnan kezel. Ergo ha rányomsz a tévézős ikonra, akkor annak a csekinnek az eleje I'm watching ... és ez megváltoztathatatlan. Nem tudod átírni magyarra, nem tudsz vele kezdeni semmit. Pedig gyorsabban csekkol be a Friday, mint a Foursquare kliensem - őrület.

Az ékezetes e-mail és SMS nem fekszik neki, UTF-8 karaktereket köp az arcomba, ha jól láttam. Szintén kár érte. A verdikt egyértelműen három csillag, pedig sok reményt fűztem az apphoz. Sokkal, sokkal több is lehetett volna ebben, így viszont egyértelmű, hogy rövid úton uninstall lesz a vége. Csak akkor ajánlom, ha nagyon kíváncsi vagy, továbbá nem félsz csalódni.

[ google play ]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása