Project 83113

2012.07.12. 16:30 // Írta: Deino

Az NCSoft furcsa nevű játéka egy döbbenetesen fluid, látványos, könnyen kezelhető lövöldözős platformer. A sztori szerint főhősünk, a 83113-as "egység" direkt arra lett kitenyésztve, hogy véget vessen a rettentő robotok rémuralmának, akik jó alaposan elnyomják az őshonos fajt.

Ebben nem kicsit segítségére lesz, hogy az átlagosnál több keze van, ráadásul mindegyikben stukker, keményen. Hála Shivának se a célzással, se a lövöldözéssel nem nagyon kell törődni, ha ellent lát a képernyőn, akkor Belle (a lila színű helyi terminátor, aka a főhős) magától osztja a robotok szeme közé a plazmát, csak akkor kell belenyúlni, ha valami speckót szeretnénk (bomba, nagyobb lövés), vagy másfelé akarunk menni, meg akarunk állni, stb. Ezekre a képernyő megfelelő felére való tappolással, vagy egy swipe mozdulattal van lehetőség, a játék ki is fejt mindent nekünk a tutorialban, elég könnyen megjegyezhető, hovatovább nagyon kézreálló az irányítás.

A grafika pofás, bár ez életünkre törő robotok kicsit jellegtelenek, arctalanok. A zene és a hangeffektek viszont nagyon adják - erősen remélem, hogy a játék fejlesztői valamilyen formában elérhetővé teszik majd a soundtracket, valami mocskosul jó kis aláfestő zenékre lehet vasforgácsot aprítani az életünkre törő rosszarcúakból.

unnamed_1.jpg

A játék talán egyetlen negatívuma, hogy mocskosul, embertelenül, hihetetlenül nehéz összekaparni egyik-másik pályát maximumra. Egyrészről minden pályán el van rejtve valami szpesül ájtem, amit ha a kíváncsi kalandorunk képes a markába kaparintani, akkor megkapjuk az "Explorer", vagyis a felfedező badget. Ha pedig minden minket megaprítani vágyó mikrobit ízzé-porrá zúztunk az adott pálya során, akkor miénk a "Warrior", vagyis a harcos badge. Emellett pedig a pontszám tekintetében szerezhetünk egy-kettő-három csillagot. Ez utóbbi pedig egynémely pályán annyira köcsögmód nehéz, hogy az hihetetlen. A pályákon magukon könnyű végigjutni, de a háromcsillag, sőt, néha már a kettő is elég komoly nehézséget okoz.

Verdikt: ez a játék lazán viszi az ötcsillagot. Komoly játékmenet, faszányos, képregényes átvezető animációk - külön puszi az Oroszlánkirály kikacsintásért a főcímben! - erős grafika, még erősebb zene... ha a nehézséget övező igen enyhe, szinte nem is létező frusztrációt nem nézzük, akkor ez bizony az iskolapéldája az ötcsillagos játéknak. Mindezt full ingyen. Szinte rosszul érzem magam, hogy nem fizettem érte. Komolyan.

[ google play ]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása