Market upgrade: mától 4 GB a fájlméret limit

2012.03.06. 15:00 // Írta: Deino

market-updrage.jpg

A Google ismét változtatott a Marketre feltölthető appok mérethatárain: a korábbi 50 megát 4 GB-ra bővítették, így már akár egy klikkel sikeresen anyagi romlásba dönthetjük magunkat, ha ügyesen mobilnetről töltünk le valami vehemensebb appot.

Az új megoldás szerint nem az APK fájl mérete nő, arra továbbra is az 50 megás limit érvényes, hanem maga a Market tárolná a szükséges resource fájlokat. Ez azért előnyös, mert eddig ha az 1 megás játék le kellett még húzzon 250 mega adatot indítás előtt, akkor a Market adta 15 perces "visszafizetési" garanciás időlimitnek egyből búcsút is inthettünk. Ezzel az újítással ennek vége, mivel a Marketről húzza le az extra fájlokat is. Plusz a Google szerverei nyilván jobban fogják bírni az ipart, mint bármi, amit egy egyszemélyes garázsfejlesztő cég bérelhet.

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.tnm (törölt) 2012.03.06. 20:22:53

az már tuti, hogy a 15 perc a letöltés végétől indul majd? hasznos lenne nagyon.

Deino · http://play.blog.hu 2012.03.06. 20:51:17

@.tnm: Ezt írja a developer blog:

"On most newer devices, when users download your app from Android Market, the expansion files will be downloaded automatically, and the refund period won’t start until the expansion files are downloaded. On older devices, your app will download the expansion files the first time it runs, via a downloader library which we’ve provided below."

A Desire szerintem még az older divájsz kategória, de az újakon ami ilyen sokgigás belső memóval tolja, ez már core-funkció lesz.

.tnm (törölt) 2012.03.07. 17:22:56

akkor mi sokat nem nyertünk. (hacsak nem lesz erre is valami hack a custom rom-okban ;) )

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása