ARRRRH

2012.02.16. 16:00 // Írta: Deino

Az augmented reality egy nagyon érdekes szegmense a mai technológiának, de érdekes módon senki nem tudta még normálisan felhasználni. De majd most! Mert hát mi jobb felhasználási módja lenne ennek a csodás, innovatív technológiának, mint hogy zombikat mészároljunk vele a nappali kényelmében?

Vicces, hogy a videó egészen 2009-ből támad le minket, azóta nem csináltak semmi értelmeset vele. Mondjuk azért kérdéses, hogy alkalmas-e az ilyesmire a mobilok fényképezőgép része. A gyengébb, alsóbb árszegmensbe tartozó gépeké semmiképp, legalábbis egyelőre.

Azért nem csak zombikkal tudom elképzelni a játékot: multiplayer FPS, vagy valami autós game? Képzeld már el a sok kockát, ahogy rohangál körbe-körbe az asztal körül, és közben döntögeti a telefont, hogy meglegyen az ív, kilinccsel előre!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darkcomet 2012.02.16. 16:22:42

Szerintem ennek nincs semmi értelme, azért nem fog elterjedni. Csak a hülyéket lehet arra rávenni, hogy a kényelmes, fotelben történő játék helyett egy asztal körül rohangáljanak. Ha meg kiviszik majd az utcára, egyfajta virtuális valóságként, akkor meg hol autó alá fognak kerülni a játékosok, hol meg egyszerűen csak pofára esnek.

Darkcomet 2012.02.16. 17:46:49

@Deino: Az azért más. Ott egy fix kijelző (tévé) előtt ugrabugrál meg hadonászik az ember, amin lát is valamit, és nem egy ezekhez képest bolhafingnyi kütyüvel kell rohangálni.

Deino · http://play.blog.hu 2012.02.16. 17:50:30

@Darkcomet: nem tudom, én ettől függetlenül kipróbálnám, ha másért nem is, már csak az inner geekség kielégítése céljából :)

Darkcomet 2012.02.16. 19:11:30

@Deino: Kipróbálni én is kipróbálnám. De kb. itt vége is lenne a dolognak.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2012.02.17. 09:50:12

Városi geocaching, AR virtuális multiláda? Épület oldalára feltapasztva az AR-matrica, leolvasva valami 3D-s láda van, animálva nyílik ki, benne a következő láda helye és a kód?

Deino · http://play.blog.hu 2012.02.17. 10:06:18

@Gerusz: geo nélkül se értelmetlen, pl. a plázák "itt vagy most" plakátja 3D-ben nyilván érthetőbb, átláthatóbb. Vagy ugyanez egy BKV megállóban, amin látszanak a főbb közlekedési útvonalak, pl.

BGabor 2012.02.17. 10:28:49

Ha jól emlékszem az Ikea kísérletezett vele olyan módon hogy nyomtasd ki a referencia képet, tedd le szobába és nézd meg a kamerán keresztül milyen lenne a kanapé mielőtt megveszed. elfér e, jó e a színe stb.

Off: iphone4en láttam már működő játékot de még droidon sajnos nem. ott a ref. kép egy 3d tornyot mintázott tetején ágyúval és a támadókat kellett visszaverni. Amolyan asztalkörül szaladgálós telefonnal célzós módszerrel :D

Deino · http://play.blog.hu 2012.02.17. 10:34:01

@BGabor: belefér, pláne mivel az iPhone 4 rész se off :P nem diszkriminálunk gyártó szerint okostelefont. (Kivéve a Blackberry-t! :D )

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása