Videó: Ice Cream Sandwich akcióban?

2011.09.29. 07:42 // Írta: Deino

Könnyen meglehet, hogy megérkezett az első, szaftos kis leak Ice Cream Sandwich témában. Az összes, magára valamit is adó android blog és hírportál a fenti videót elemzi nagy erőkkel, amin állítólag egy - honnan máshonnan... - az eBayről vásárolt Nexus S látható, nyakonlocsolva a Google legújabb finomságával, az Ice Cream Sandwich névre hallgató csodával. Kár, hogy a forrás a névtelenség ködös homályába merül, ami erősen megkérdőjelezi a szavahihetőségét. De reménykedjünk, mert a videót elnézve, ez akár még igaz is lehet. Miután leküzdöttük az első, természetes reakciónkat, elemezzük kicsit a látottakat.

A design pont tökéletesen félúton van a Gingerbread és a Honeycomb között: van bőven a holographic UI-ból, de azért még a GB-ből is maradt bőven. A lockscreen a Honeycombnál látottakra hasonlít, az appdrawer viszont egyrészről kapott egy nagy adag holographic turbót, másrészről került bele egy "widgets" fül. Pofás. Ha már widgetek, nekem nagyon tetszett az új widget kipakoló rendszer. A szemfülesek kiszúrhatttak egy "Google Apps" mappát is, hogy ez újdonság, vagy csak a tulaj nevezte el így az egyik mappát, az marad a találgatás tárgya. És ha jól láttam, a launcher az alsó tálcán már nem kettő, hanem négy ikont tud tárolni. Külön poén a multitask, ha jól nézem, egy az egyben átemelték a Honeycomb kártyás megoldását.

Az egyetlen, amiért én pofán tudnék csapni valakit, az a notification bar. Az kifejezetten rusnya lett, jobb volt a GB notification bar. Én oda pont nem raktam volna semmi hólógráfikusat. All in all, ha kamu a videó, akkor az eddigi legprofibb kamu: elég sok időt kellett volna rááldozni erre a modra, leginkább a widget-selection részre, meg az appdrawerre + a multitaskra. Pesze tudjuk, az android modderek számára nincs lehetetlen.

Forrás: Engadget

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hallari 2011.09.29. 08:56:37

Jópofa, de semmi egetverő újdonságot nem látok a Froyomhoz képest. A kamerában kb. ugyanezek a menüpontok, a widget fül érdekes, de a főképernyőről egy hosszabb gombnyomással én is elérem, és annyira gyakran nem használom, hogy fontos legyen. Ötletes, de ez inkább a "variációk egy témára" dolgot juttatja eszembe. Persze tény, hogy ma már nehéz újat mutatni, talán a 3d kezelőfelület lesz megint olyan WOW! élmény, mint az érintőképernyő.

Alwares 2011.09.29. 09:31:31

Sokkal jobban tetszik ez a futurisztikus kinézet. Ez eddigi alapok nagyon unalmasak voltak.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása