HTC - quietly listening

2011.05.27. 09:40 // Írta: Deino

We’ve listened. Check out the statement from our CEO, Peter Chou on HTC bootloaders. Click the link for more info. http://on.fb.me/iZXgkRless than a minute ago via CoTweet Favorite Retweet Reply

Arról van itt szó, hogy a HTC a tervek szerint lezárt bootloaderrel akart megjelentetni egy rakás készüléket, ami nagyjából ellehetetleníti a modder közösséget, a custom ROM gyártókat, stb. Nekik egy ilyen gép használhatatlan.

De mivel a fél internet őket köpködte, kérlelte, szidta - nem feltétlen ebben a sorrendben - ezért ma szépen kidobtak egy sajtónyilatkozatot, hogy akkor bye-bye locked bootloader, inkább a userekre hallgatunk. Igazán rendes tőlük.

Címkék: htc tweet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyárfás 2011.05.27. 11:49:02

Nem tudják a gyártók, hogy az enterprise szektor, milyen hálás lenne egy olyan lehetőségért ha gyárthatna magának saját image-eket a telefonjaira:)

Jó lenne ha erre elmozdulna az iparág.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2011.05.27. 14:05:48

@Gyárfás: A HTC mellett a Motorola is unlockolgatja a bootloadereit, a Samsungok eleve nevetségesen könnyen hackelhetők, tudtommal az LG-ket moddolni sem ördöngösség és még a SonyEricsson is beadta a derekát egy ideje. Szóval a nagyobb androidos gyártók már nyitottak rá. Tulajdonképp ha egy cég egy közös ROM-or akar felpakolni a telefonokra, akkor kb. annyit kell tennie, hogy felmegy az XDA-ra, megkeresi az adott készülék modder-közösségéből a legmegbízhatóbb arcot és felajánl neki 2000 dollárt egy ROM-ért ami megfelel a specifikációknak. Egy hét múlva kész a céges ROM.

Dühöngő bika · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.05.27. 19:12:34

@Gerusz:

egy nagyvállalat nem akar hackelni:) nem is fog.
Neki legális eszköz kell amivel képes maga üzemelteti egy eszközt:) és persze az , hogy ha vesz 3000 db telefont akkor ne veszítse el a garanciáját amikor a saját image-et tölt fel rájuk:)
Amiből persze kihagyja a twitter kienst, a facebook klienst, és persze a marketet:) és felteszi a saját vállalati alkalmazását

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2011.05.27. 19:18:32

@Dühöngő bika: Ez esetben a nagyvállalat outsource-olja egy forgalmazónak, aki majd kerít egy ROM-fejlesztőt (nem nagy kunszt összerakni egy ilyen ROM-ot) és vállalja rá a garanciát meg a supportot. Legalábbis eddigi nagyvállalati tapasztalataim alapján így szokott menni.

Dühöngő bika · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.05.27. 19:24:24

@Gerusz:

Az outsource zsákutca:) insource van mostanában:)
Az outsource minden rugalmasságát elveszi a cégnek.Jobb ezt (is) kapun belül tudni.

De ha így lenne, akkor nincs olyan cég aki bevállalja a garanciavesztést(szolgáltatóként meg pláne nem) vagy ha igen olyan drága lesz hogy senki sem venné meg.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása