Élménybeszámoló: 4. Telenor Android Workshop

2011.04.22. 09:30 // Írta: Deino

Halvány lila gőzöm sincs arról, hogy merre kéne kezdenem a posztot. Kezdjem a Sony Ericsson workshopjával, ami nagyon-nagyon rendben volt, és visszaállította a cégbe vetett hitem? Kezdjem a kiállított és megtaperolható telefonokkal, vagy a Telenor előadásával, vagy... Igen, most nagyon mozgalmas workshopunk volt. Ha mindent megpróbálnék belesűríteni egy posztba, a végén még kimaradna valami, szóval ütlegelni fogom aresius_ kollégát, hogy írjon egy élménybeszámolót ő is.

Kezdjük az elején: megérkeztünk a helyszínre, ami ezúttal az Instant nevű hely volt, egy böszme nagy világító droid fogadott minket az ajtóban, innen már sejtettük, hogy jó helyen vagyunk. A gyors bejelentkezés után egyből hozzám vágtak egy ajándékot, nevezetesen egy android formájú kulcstartó / USB drive személyében, aminek nagyon örültem. Először szépen körbenéztünk, és persze a tapasztalt szemek egyből kiszúrták a négy legfontosabb standot: HTC, LG, Sony Ericsson és a ZTE. Körbejártunk, megtaperoltunk minden kiállított (és nem kiállított) telefont és egyebet, nagyjából percenként döntöttem el, hogy mi lesz a következő telefonom, annyira durván jó lesz az új generáció mindenhol.

Az workshop témája a fenntartható fejlődés, környezetvédelem, zöld energiák és termékek használata volt. Megtudhattuk, hogy a Telenor központja például őrületes mértékben környezetbarát technológiákat használ, én csak tátottam a számat, hogy mik vannak: geotermikus szonda, napkollektorok, telekocsi. Az előadás egy pontján elhangzott, hogy lehet menni igazából bármikor meglátogatni őket, szerintem mi lehet élni fogunk a lehetőséggel, mert nagyon tetszett, amit láttunk. A Telenor eddig is igen szimpatikus képet festett magáról, ezt most sikerült a szememben egy fokkal még jobban emelniük, szóval le a kalappal.

Ezután sor került az egyéni workshopokra, mi a Sony Ericssonnak szavaztunk bizalmat, és azt kell mondjam, a lehető legkevésbé sem bántuk meg. Először röviden ismertették a cég és a mobiljaik által bejárt életutat, aztán pedig rátértek a workshop fő tárgyára, a Sony Ericsson Xperia Neo, Arc és a Play bemutatására, külön ecsetelve a Greenheart technológiát, vagyis hogy mennyire környezetbarát a Neo. A workshop végén elcsöppent némi Gingerbread információ az X10 tulajdonosok számára, erről azt hiszem, már írtam korábban. Itt most 2011. második negyedéve hangzott el ígéretként, de persze ez függ valamelyest a szolgáltatóktól is. Szóval igyekeznek azért nem cserbenhagyni a régebbi telefon tulajdonosokat is, ez dicséretes.

A standok közül elsőnek a HTC-t vettük kollektív ostrom alá. Itt voltak a "régebbi" modellekből is taperolható verziók (DHD), de voltak egészen új dolgok is: Desire S, Incredible S, Wildfire S, és őszinte megdöbbenésemre, a híres-hírhedt HTC facebook telefonok egyike, a Chacha is kipróbálható volt. Ez utóbbi még nagyon béta szoftverrel jött, de azt egyből láttam, hogy a hardware nem az én barátom: nekem nagyobb (és álló) kijelző kell, ez kicsit fura volt. A Facebook gomb viszont élőben annyira nem csúnya, mint ahogy azt a renderelt képek alapján gondoltam, kifejezetten pofás látvány volt, amikor elkezdett pulzálni, hogy "helló, itt megosztható tartalom van". Hardcore fészbúk függőknek ez a telefon kifejezetten ideális lehet.

Nem voltam rest előkapni a hű AMOLED-es Desire modellem, és odapakolni az SLCD-vel érkező Desire S mellé, hogy mennyivel rondább a kijelző. És hát izé. Kifejezetten szép képe volt a Desire S-nek, szóval a kijelző nem lesz probléma, sőt. Amennyire én láttam, azzal a telefonnal semmi nem lesz nagyon probléma: az unibody fém ház ugyanis kifejezetten szexuális megjelenést kölcsönöz a telefonnak, és masszív megbízható fogást sugároz a gép. Ráadásul itt kék színben volt megtekinthető, ami alatt nem ilyen világoskék tündöklést kell érteni, hanem egy eléggé sötétkék színt, amivel brutálisan jól nézett ki a gép. Nagyon remélem, hogy a hazai szolgáltatók és forgalmazók ebben a színben is fogják árusítani a telefont, mert kegyetlenül szép volt.

Az Incredible S pedig elrabolta a szívem egy másodperc alatt. A Desire S-hez hasonlóan ez is villámgyors volt, egyből reagált minden apró pöccintésre, érződött, hogy kapott azért némi extra kraftot mindkét modell. A kijelző pont jó méretű (félúton a Desire és a Desire HD között), gyönyörű, és hát a telefon hátuljában egy 8 megapixeles kamera rejtőzik dual-LED vaku mellett. És ha már a telefon hátulja: abban erős egyetértés volt, hogy ennek a telefonnak van a "legcsávósabb" hátulja. Nekem kifejezetten megdobogtatta a szívem, de a lányok nem repestek érte.

 

A ZTE tabot és a másik telefont már az előző workshopon megdédelgettük és megcirógattuk, így kitörő örömmel fogadtuk a (meglehetősen bénán sikerült) fényképen is látható ZTE Skate névre hallgató modellt. Ami egyébként még a képernyő felett díszelgő távolkeleti jelek ellenére is nagyon jól nézett ki, meglepően könnyű volt a méretéhez képest (akkora, mint egy Desire HD), és úgy összességében kifejezetten kellemes kis gép benyomását keltette. A szoftver erősen alfa volt szegénykémen, szóval abba nem igazán mennék bele, és hát az egyetlen bajom a hardware koncepcióval az a kikapcsoló gomb, amit valami elmebajos pillanatban a gép jobb oldalára tettek. Ezzal történik ugyebár az unlockolás is, és lehet, hogy ez kényelmes valakinek, akinek nagyon kicsi keze van, de nekem kifejezetten idegesítő volt.

Fájó szívvel, de a Sony Ericsson és az LG stand részletes élménybeszámolóját aresius_ kollégára bízom, mert kezd túlságosan is hosszú lenni az írás. Azért a náluk megtaperolt telefonokat is felsorolnám: Sony oldalról egy Xperia Play, egy Arc és egy full QWERTY Xperia Pro volt megnyomkodható, és bár fél éve nem hittem volna, hogy ezek a szavak valaha is elhagyják a számat, de a Sony Ericsson lenyűgözött mindhárom új telefonjával. A Play kifejezetten jól funkcionált, egyaránt kézikonzol és telefon szemszögből is, az Xperia Pro rendelkezik az eddigi legjobb hardware billentyűzettel, amit csak láttam, az Xperia Arc pedig egyszerűen nevetségesen gyönyörű, okos, és olyan szinten jól összerakott gép, hogy az hihetetlen. Le a kalappal a Sony Ericsson előtt, igencsak bedobták magukat.

Az LG standjánál az Optimus 2X (3D tévére kötve, természetesen!) és az Optimus 3D kapták a főszerepet. A 2X megint elcsábított kicsit játszani, még mindig csak szuperlatívuszokkal tudnám leírni a gépet, szerintem egyértelmű, hogy ez a jelenleg forgalomban levő legjobb androidos telefon, és pont. Plusz megtapizhattunk valamit, amiről egy vérszerződés és kettő hétpecsétes titoktartási fogadalom mellet ígértük meg cserkészbecsszóra, hogy nem fogunk konkrét dolgokat írni, szóval csak annyit árulnék el, hogy nem telefon, de android, és méltó az új generációs LG gépek színvonalához... Sőt, ha ez egyáltalán lehetséges, még talán felül is múlja őket.

Zárszónak pedig azt hiszem aresius_ tweetjével fogok búcsúzni, amit a SE workshop Xperia Arc ismertető rész alatt sikerült ellőnie:

Az én arcom is!!! RT @kobra Az arc formája tökéletesen passzol egy formás női farzsebhez #SE #TAWless than a minute ago via TweetDeck Favorite Retweet Reply

 

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása