Jöttünk, láttuk, megtapiztuk - LG Optimus 2X

2011.01.29. 08:00 // Írta: aresius_

Mint tudjátok, a tegnapelőtti nap a Telenor Android Workshop 2.0-ról szólt. Az előadás és a workshopok tartalmát nem akarom, és nem is valószínű hogy vissza tudnám adni. Inkább pár szót ejtenék a két, a rendezvényen magát képviseltető gyártóról.

A Sony Ericsson standja sajnos ezúttal nem tartogatott igazi újdonságokat; akármennyire is vágytunk arra, hogy végre a kezünkben tartsunk egy Arc-ot, csak három jól ismert készüléket szemrevételezhettünk: az X8-at, az X10-et, és az X10 mini pro-t.

Az LG viszont egy igazi finomságot hozott el a workshopra: végre vethettünk egy pillantást IRL az Optimus 2X-re. Mint tudjuk, ez az első telefon, amit Tegra 2-es kétmagos processzorral szereltek fel, így mint úttörőként, magasak voltak felé az elvárásaink. Több helyről hallom, hogy "ami LG, az nem is tekinthető telefonnak". Őket most muszáj megnyugtatnom: ezzel a telefonnal az LG-nek minden a hírnevén esett csorbát sikerült/sikerül majd kiküszöbölnie.


 

Egy kis áttekintés a telefonról:

  • 800*480 pixeles, 4 colos kapacitív kijelző.
  • 8 megapixeles kamera, mellyel 720p minőségben lehet videót rögzíteni
  • 1,3 megapixeles előlapi kamera 
  • android 2.2, gingerbreadre frissíthető
  • Tegra 2 dualcore CPU, 2*1GHz
  • 8 GB ROM

 
 

A bemutatókészülék képességeit egy saccra 19" 16:9 monitoron csodálhattuk meg, amire a telefon egy HDMI átalakítón keresztül volt csatlakoztatva. Mint a képen is látszik, alapvetően egy autós megnemmondommelyik játékon demonstrálták a képességeit, elsöprő sikerrel. (A kép egy független szakértőt ábrázol.)
 

 

Miután megtudtuk hogy Deino született versenyző, elkezdtük felfedezni a telefon többi adottságát. Az interface az hasonlít a régebbi LG modellekére, ezzel segíti a nem androidról (de lg-s touchscreen telóról) váltókat az átállásban. Aki pedig tisztább, szárazabb android-élményt akar, az úgyis Launcher Pro-t / ADW-t / Go launchert / akármit fog használni. Lejátszottunk egy 720p videót is... Szó nem érheti a ház elejét, tökéletesen teljesített a telefon, a kép tűéles volt.

Teszteltük az érintőképernyőt is multitouch visualizerrel. Makulátlanul teljesített a szerkentyű, és mint megtudtuk, egyszerre tíz ujjat tud kezelni az érintőfelület. A tisztelt szerkesztőségnek is nehezére esett ennyi ujjat egyszerre a felületre helyezni, szóval mondhatjuk, hogy ebben is felülmúlta az elvárásainkat a telefon.

Természetesen a quadrant benchmarkot muszáj volt megnéznünk, és kijelenthetem: a WVGA felbontás egy dologra nem elég csak: a statisztika megjelenítésére. Ha nem csal az emlékezetem, 2600 körüli értéket kaptunk. Mint a terméket bemutató sráctól megtudtuk azonban, a quadrant nincsen Tegra 2-re optimalizálva, úgyhogy ez csak az egyik mag teljesítménye. Hoppá!

Kihangsúlyoznám még azt is, hogy ezt a tesztet gyári ROM-mal végeztük. Nem ismerem az LG testreszabási stratégiáját, de a tapasztalat azt mutatja, hogy custom ROM-okkal jócskán lehet javítani a telefon gyorsaságán a stock rendszerhez képest, ami nálam is egy nagyjából megduplázódott quadrant értéket eredményezett. Az alig két hónapos telefonomat viszont már kicsit ósdinak érzem mellette :)

Hivatalos árat, és szolgáltatót nem sikerült megtudnunk, ám tekintve hogy a rendezvényt a Telenor rendezte, szerintem nem túl merész feltételezés azt állítani, hogy itthon a Telenor kínálatában juthatunk majd hozzá a készülékhez. Az itthoni megjelenése nagyjából Március-Áprilisra tehető; az ára külföldiában függetlenül 500 font (167 ezer Forint) lesz.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tujul 2011.01.29. 18:05:14

És a német Amazonnál csupán 500€ lesz a debütálásakor. Hihetetlenül jó ár érte.

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2011.01.31. 10:14:57

@robertdani: a szürke keret meg alul a mikrofonról, hangszórókról nekem rögtön az ugrott be. :D amúgy annyira nem tetszik, persze nem rossz, de az HTC-t designban sztem semmi nem veri. tudnak alkotni.

robertdani · http://robbiedani.tumblr.com 2011.01.31. 10:35:32

Nekem Is HTCm van. :-) most akarom lecserélni.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása