CES 2011: tablet körkép

2011.01.08. 08:45 // Írta: Deino

It's raining tablets! De szinte szó szerint. Ezzel a kis összeállítással megpróbálom bemutatni a fontosabb tableteket, már amennyire lehet. Embertelenül sok tabletet és egyéb kütyüt jelentettek be ugyanis idén. Ezek közül a legtöbb reflekorfényt, publicitást és reklámot a show előtt a Motorola XOOM kapta. A nagyobb, hosszabb, vágatlan Honeycomb demót is ezen lőtték.

Szerintem ez a gép speciel ténylegesen riválisa lehet az iPadnek. Az esélye meg van rá. A kijelző mérete, súly, nagyjából megegyezik, Honeycomb ugye adja magát, és az eddigi demó videókból látható, hogy nem véletlenül szajkózták a Google és Motorola sajtósai, hogy "...de majd a Honeycomb!", tényleg durván odaver az új android. 2011 első negyedévében érkezik "odaát", európai megjelenésről egyelőre nem sokat tudni. 10.1" kijelző (widescreen), 1280x800-as felbontással, 5 MP hátsó kamera (720p) plusz előlapi kamera, dual-core Tegra 2 dübörög a borítás alatt. Én speciel emellett teszem le a voksom.

A második versenyzőnk a T-mobile és az LG szerelemgyereke, a G-Slate. Erről egyelőre nem sokat tudni, csak annyit, hogy Honeycomb fog futni rajta, plusz mint az a videóból kiderül, 4G képes lesz. Megjelenési dátum még nem nagyon van.

 

(Disclaimer: hála az Engadget érdekes videómegosztó cuccának, lehet, hogy ez reklámmal indul, elnézést érte.)

Harmadik, egyben meglehetősen különc versenyzőnk a Notion Ink Adam névre hallgató tabletje. Ez már csak azért is nagyon furcsa szerzet, mert nem a szokásos AMOLED, S-AMOLED, vagy valamilyen LCD kijelzővel rendelkezik, hanem egy PixelQi névre hallgató újítással. Címszavakban ez annyit tud, hogy napfényben sokkal olvashatóbb a fenti technológiáknál, továbbá sokkal kevesebb áramot fogyaszt (konkrétan kikapcsolható a backlight, és még úgy is lazán olvasható.). Érdemes megnézni a videó végén azt a részt, mikor összehasonlítják egy iPaddel.

A videó elején elmutogatják a hardware dolgokat, szóval ebbe nem nagyon mennék bele, viszont ez a gép nem Honeycombot, hanem egy teljesen átszabott Gingerbreadet futtat. Nálam speciel itt vérzik el, ha Honeycombot futtatna, nagy erőkkel bólógatnék rá, hogy életképes versenyző. Így viszont nem tudom.

És hát ez volt az a rész, ahol leesett az állam, és röpködtek a bazdmegek. A Motorola Atrix 4G-t az alábbi szöveggel reklámozza a gyártó: The most powerful phone on the planet. És marhára nem tévednek. A videón látszik, ahogy a a fickó lazán bedokkolja a telefont a laptopba, és... és hát nézzétek meg. Nagyon kemény. Zseniális. Ha netán olvassa ezt a cikket valaki a Motorola haza képviseletétől (őszintén szólva nem fűznék hozzá túl nagy reményeket.. :P ) nyugodt lélekkel küldjenek tesztpéldányt, tényleg.

Futottak még

Ezekhez már csak a külföldi cikkeket linkelem, mert már így is sokkal többet írtam, mint terveztem:

Én ennyit szűrtem le az idei CES-ből, ha szerintetek kimaradt valami fontos android kütyü, ne habozzatok kommentelni, lehet, hogy utólag bekerül.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zozo2001hu · http://www.csekkold.hu 2011.01.08. 09:51:37

Nekem az jött le, hogy ahogy a telefonoknál a nexus one ill. a nexus s a referencia telefon, úgy a tableteknél ez a motorola xoom lesz a referencia készülék. Magyarul ennél lehetünk biztosak, hogy nem nyúl bele a hardver gyártó az OS-be és azonnal megkapja a rendszerfrissítéseket a google-től.

Szívesen kipróbálnék egy ilyen készüléket élőben, attól tartok borsos ára lesz, legalábbis kezdetben biztosan.

Marhára bejön ez az új kezelőfelület, na és a sebessége is lenyűgöző hála a fejlett többmagos cpu-nak.

Deino · http://play.blog.hu 2011.01.08. 09:57:09

@zozo2001hu: attól függ, mi számít borsosnak. Kétlem, hogy árban az iPad fölé mernének menni.De ki tudja, talán tévedek.

zozo2001hu · http://www.csekkold.hu 2011.01.08. 10:14:01

Íme a Motorola nagy visszatérése:

www.youtube.com/watch?v=FugsTuPtkU4

Promoban is megtanulták a leckét az apple-től. :)

Deino · http://play.blog.hu 2011.01.08. 10:17:09

@zozo2001hu: ez a fenti videó "második fele". Ezt is ki akartam tenni (tiszta iPhone 4 promó fílingem volt :D ) de egyszerűen már nem jutott neki hely a cikkben. Talán majd később valamikor :)

sRede 2011.01.08. 11:03:31

Hát ha a Motorola Atrix 4G-hez gyárilag adnak ilyen dokkolót, akkor kb must have kategória. Elég fasza, hogy egyik gépből ki, másikba be és ugyanott folytatta, meg a távirányító is hasznos. Lassan tényleg mindenhez a pda-t fogjuk használni.

Neurotoxin 2011.01.15. 02:54:47

Az Adam módosított, de Honeycombot futtat, de a jövőben megkapja az összes frissítést.A pixel Qi miatt(is) abszolút nyerő.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása